BiH
36

Nasilnici koji su se iživljavali nad povratnikom Hanifićem još nisu uhvaćeni

Piše: E. F.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Trojica nasilnika koji su prije dva dana presreli Nermina Nerku Hanifića u blizini Kotor Varoši, a potom se i iživljavali nad njim, još uvijek nisu uhvaćeni.

No, kako je za Klix.ba kazala Marija Markanović, glasnogovornica CJB Banja Luka, policija intenzivno radi na rasvjetljavanju napada na ovog povratnika u mjesto Vrbanjci.

"I dalje se poduzimaju intenzivne aktivnosti sa ciljem rasvjetljavanja ovoga događaja, ali konkretnih rezultata u tom smislu još uvijek nema", pojasnila je Markanović.

Dao izjavu u Tužilaštvu

S druge strane, Nermin Hanifić, nakon šoka koji je preživio, dao je izjavu o cijelom događaju u nadležnom tužilaštvu. Kazao nam je da se danas malo bolje osjeća, ali da je još uvijek pod snažnim utiskom terora koji je preživio.

"Još uvijek ne znam ništa, niko me i ne obaviještava o istrazi", kazao je Hanifić.

Podsjećamo, u utorak u ranim jutarnjim satima u mjestu Usjek, nedaleko od Kotor Varoši, Nermin je pošao po robu za svoju radnju kada je, dok je vozio cestom, primijetio signalno svjetlucanje lampe. Usporio je i zatim se zaustavio misleći da nekome treba pomoć.

Sljedeće što je ugledao su trojica maskiranih muškaraca i pištolj uperen u njega. Čuo je kako mu samo neko govori da izađe van auta.

"Već u sljedećem trenutku izgubio sam svijest. Druga osoba mi je prišla i udarila me. Pao sam pokraj vozila i tu sam se i probudio", ispričao je Nermin za Klix.ba.

Udarci i posjekotine

Kako je kazao, probudio se sav krvav i sa podlivima od udaraca, te ranama nanesenim oštrim predmetom.

"Udarali su me, urezivali mi 'četiri S' na leđa i stomak," kaže Nermin te dodaje da ne zna koliko je vremena bio u nesvijesti.

Kada se konačno probudio odvezao se do lokalne Hitne pomoći gdje su mu sanirane rane i čiji su službenici o svemu obavijestili policiju.

Nermin ne zna zašto je meta napada. Iako je u prvi mah pomislio da su ga željeli opljačkati, jer je krenuo u nabavku te je imao veću količinu novca, ispostavilo je da se ne radi o tome jer novac nisu uzeli.

Na napad na Hanifića reagovali su zvaničnici u RS-u, ali i nevladine organizacije tražeći da se napad na Hanifića rasvijetli te konačno stane ukraj zastrašivanju povratnika.