Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
uopšte ne bi bio problem da su i druga dva naroda navedeni po religiji kojoj pripadaju kao što su navedeni muslimani i onda da bude zajednička. zašto bi bih kao samostalna država bila srpka i hrvatska to su odvojene i samostalne države.
Bosnjaci se tada nisu tako ni zvali ni izjasnjavali, vec kao Muslimani od 1974. Do tada muslimani sa malim m, kao vjerska skupina. Sad ocekujem komentare "bilo zabranjeno" ali je prosto nemoguce takvo nesto zabraniti. Nije moglo biti zabranjeno Hrvatima, Slovencima, Makedoncima jer su bile samosvjesne nacije unutar Jugoslavije, pa ni vama. Problem je sto muslimani tada nisu znali sta znaci Bosnjak. Uzmimo primjer, da je bilo zabranjeno politicki, samo ime Bosnjak bi bilo poznato u narodnim krugovima-nevladinim organizacijama, civilnim stanovnistvom...a nije. Da si Sarajliju u to vrijeme pitao sta je Bosnjak, gledao bi u tebe kao tele. I tako sve do 1993.
bez obzira kako se ko izjašnjavao ima li tebi logike da se jedna tkz samostalna suverena država naziva vlasništvom neki drugih država. samo čuj kako ovo ludo zvuči recimo da je njemačka zakonom država rusa, turaka i katolika. ovo ti sve govori koliko je bih kao nezavisna država bila potlačena od srbije i hrvatske u bivšoj jugoslaviji.
PRIKAŽI ODGOVORE (18)
Pravi dan državnosti je datum povelje Kulina- bana, to je rodni list naše države. Također, ukinuti naziv "Hercegovina" jer je pridodat izvornom nazivu države nakon što je Ali-paša Rizvanbegović izdao Husein. kapetana i priključio se Turcima te mu ovi dali kao nagradu Hecegovinu da bi ga ismijavali. Ergo, kvislinška tvorevina. 25.11.1943. treba slaviti kao dan pobjede, ili dan domovinske zahvalnosti. Dan kada se Bosna priključila antifašističkoj koaliciji, iako to danas, nažalost, ne vidi se u praxi. Dan nezavisnosti nek bude dan prijema u UN i eto, to bi bilo to.
Hajd da tebe ukinemo.
hajd'!
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Srbija nije ni imala ZAVNO. ZAVNO imao Sandžak. Eto kako su dojučerašnji chetalji postali partizani - Od cijelog naroda 1943-e ih nije bilo dovoljno za jedan ZAVNO.
Kakav paradoks :-) Oni koji su rusili avnojevsku Jugoslaviju i sve vezano za ZAVNOBiH, sada proslavljaju te zaboravljene istorijske datume kao dan drzavnosti. Da ne povjerujes.
Nemoj tako, la coste. Nije fer. Ruzno je lagati, a ko laze taj i krade.
Ne, nego su Albanci, Slovenci, Hrvati i muslimani uradili sve sto je bilo u njihovoj moci da sacuvaju Jugoslaviju, a Srbi, koji su Jugoslaviju stvorili, radili sve da je nestane. Toliko su Srbi bili mocni da su uspjeli da je sruse cak i pored velike podrske Amerikanaca i Nijemaca ocuvanju i jedinstvu Jugoslavije. Jednostavno, NATO pakt i njegovi saveznici u bivsoj nam domovini, nisu bili dovoljno snazni da sacuvaju Jugoslaviju. Srbi su je nazivali natoslavijom, napadali vojnike JNA, odvajali se od ostatka republika i unistili SFRJ. To bi bila kratka istorija za novopecene ex YU nacije :-) Ja bih volio da mogu da vam pisem "vasu" istoriju. Bila bi puno interesantnija i zabavnija od svih raznoraznih verzija vasih "istoricara".
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dvije stu stvari ovdje bitne. Jedna je da je potvrdjena drzavnost i to sa dobrom namjerom bratsva i jedinstva. Druga je da deklaracija potvrda jedne totalne obezglavljenosti i previranja koja su se desavala zadnja dva vijeka u Bosni. Iz tog razloga ona je totalno nepismena jer je pomijesala babe i zabe (narode i vjeroispovijesti). Medjutim zbog prvog razloga i vjere da moramo i mozemo zajedno zivit i da smo jedni drugima najpreci postojanje praznika je opravdano. Ono sto je najbolnije, sadasnja deklaracija bi bila jos nepismenija, ali tako je to u Bosni.
kako u bosni i hercegovini mogu biti srbi i hrvati svi znamo gdje oni žive. zar ovo nije smiješno do bola, ha tangice. haha
@SvilenaTangica ovo je bilo tebi upućeno ;)
Sodoma_i_Gomora jesi li i ti srbin ili hrvat iz bosne i hercegovine. haha.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Turski bošnjaci se ne pominju u zapisniku sa zasjedanja ZAVNOBIH-a. Očito su oni bili na drugoj strani.
sretan ti rodjendan moja najdraza!
ma koliko ih imate po dodinoj naredbi da narod zaboravi na jad i bijedu, rakijica + grand i ne znas ni dje si ni sta te boli
sramota kako se ljubav nekih prema zemlji izrazava. ako vam se ne svidja trazite bolju a ovoj dopustite da odahne bar taj 25 od poganstine jezika
Primjećujem da je fotka zastave čiji je autor ovaj portal, naopako postavljena...
hoću reći, zastava je naopako postavljena...
Ionako nam zastava izgleda kao Yassa-ina reklama. Jugoslovenski asortiman sportskih artikala. Sjećaš se tih trenerki? Imale su iste 'vake zvjezdice
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Tad smo imali najbolju šansu da očistimo domovinu od četnika.
the_big_ostoja,....ili partizanima, nije bitno. Bitno je da smo vas tako dobro syebbali na Neretvi, trebalo vam je pola stolječa da se opet pomamite:D
the_big_ostoja Nažalost ima vas. Eh da je tvornica sapuna Jasenovac bila u pogonu još samo jedno ljeto:D
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Jedna si jedina.