uopšte ne bi bio problem da su i druga dva naroda navedeni po religiji kojoj pripadaju kao što su navedeni muslimani i onda da bude zajednička. zašto bi bih kao samostalna država bila srpka i hrvatska to su odvojene i samostalne države.
Bosnjaci se tada nisu tako ni zvali ni izjasnjavali, vec kao Muslimani od 1974. Do tada muslimani sa malim m, kao vjerska skupina. Sad ocekujem komentare "bilo zabranjeno" ali je prosto nemoguce takvo nesto zabraniti. Nije moglo biti zabranjeno Hrvatima, Slovencima, Makedoncima jer su bile samosvjesne nacije unutar Jugoslavije, pa ni vama. Problem je sto muslimani tada nisu znali sta znaci Bosnjak. Uzmimo primjer, da je bilo zabranjeno politicki, samo ime Bosnjak bi bilo poznato u narodnim krugovima-nevladinim organizacijama, civilnim stanovnistvom...a nije. Da si Sarajliju u to vrijeme pitao sta je Bosnjak, gledao bi u tebe kao tele. I tako sve do 1993.
bez obzira kako se ko izjašnjavao ima li tebi logike da se jedna tkz samostalna suverena država naziva vlasništvom neki drugih država. samo čuj kako ovo ludo zvuči recimo da je njemačka zakonom država rusa, turaka i katolika. ovo ti sve govori koliko je bih kao nezavisna država bila potlačena od srbije i hrvatske u bivšoj jugoslaviji.
Prikaži sve komentare (144)