Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NITI IMA ODGOVOR NITI ĆE GA IKADA IMATI. U NAJBOLJEM SLUČAJU ĆE VRŠITI RACIJU NEKOLIKO DANA, DOK SE DUHOVI NE SMIRE ZATIM ĆE PROSJAKE PONOVO UPUTITI NA ULICU. TO JE SVE, PODPISUJE, ŠTO OVA DRŽAVA MOŽE DA URADI ZA PROSJAKE ALI I ZA BILO ŠTA DRUGO. PENZIONERIMA GODINAMA IZDALA PRIVREMENA RJEŠENJA ZA PENZIONISANE, SVAKI MJESEC IH PODKRATA U NOVCU, ALI TRAJNIH RJEŠENJA NEMA NITI ĆE IH BITI, DRŽVA ČEKA DA PENZIONERI POUMIRU JER KAKO SADA DA IM ISPLATI SVE ONO ŠTO IH JE ZA OVIH NEKOLIKO GODINA POKRALA. ŽALOSTI PUSTA, UDRI NA GLADNE PENZIONERE, UMJESTO DA IH MALO POMOGNU (OSIM JAVNIH KUHINJA) DRŽAVA PENZIONERE JOŠ PODKRADA. ŽALOST.
daj mu marku, a cigara u ustima , mobitel u rukama zar to nije luksuz??? nece mi ni 1000 bajrama, bozica i drugih blagdana vise smeksat srce da dadnem marku ciganu... da im covjek dadne i hranu i stan i odijelo, uz to besplatno skolovanje, ono bi opet sahtove dizalo, kralo i prosilo... sikter stoko neradnicka
Obuci cigana, nahrani ga, pošalji u školu, ma ništa od svega. Odijelo završi u kontejneru, knjige na Drveniji, a on i dalje prosi po Titovoj... Reci ciganki da ti opere ćilim ili opere prozor, poslat će te u jednu stvar. U Saračima kuka ciganka daj te mi da jedem, ja izvadio krasnu pletenicu, kupio je kod Sebilja, ona mi šapnu, ma nosi to, daj mi para...
Gledam onu malu cigančicu sa zekom u košarici što sjedi kod vječne vatre, čovjeku se stuži dijete, zeko, hladni beton, bose nožice..., kad vidim dođe ciganka pokupi joj pare i kaže još malo pa će biti nutele... Onaj mali udara po sintesajzeru pet tonova, zna, neko ga podučio da je istočnjačka glazba pentatonska, ljudi ubacuju pare, pita ga neka gospođa, hajde samnom da ti dam da jedeš i da ti kupim fino odijelo, kad malac se diže i pobježe... Niko tu djecu koja sama prosjaće ne prinuđava to je njihov stil života, tu ih je postavila njihova majka, koja prosi sto metara niže i na kraju kad se sve pare saberu, na Gorici se svake večeri okreće janje a cigani fataju cure oko logorske vatre i prave nove male zarađivače para na našem merhametluku. Sračunajte svaki dan jedan prosjak na dobrom mjestu zaradi 30 KM...To je više nego što prosječan radnik zaradi mjesečno, strahujući za posao i ostajući prekovremeno. Prosjačenje se u Sarajevu debelo isplati.
Istina ziva, nisam se jednom uvjerila u isto. Tesko da se ista moze uraditi po pitanju njih, zato sto oni sami ne zele da se nesto promjeni.
Da se po pitanju djece-prosjaka malo čini istina je, ali da i puno jače države imaju isti problem imaju, a da si svaka šuša daje za pravo da kritikuje Državu e to treba zatući...
Drzava sada kriva sto cigani radjaju toliku djecu samo da bi ih poslali na ulicu? Treba to sve nogom sutnuti odavde. I da toj cigancadi nudis posao i skolu, oni bi ti odgovorili "Ne hvala, imas li koju marku?".