Komentari (110)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Fašistoidne genocidaše i UNICEF opominje inače najmiroljubivija organizacija. Dokle je došao fašizam u Smrdskoj.
U Srbiji uče Bosanski jarane. Srbija je 100 godina ispred Srpske.
Postoje British English i American English ne postoji američki jezik analogno tome treba da se kaze bosansko srpski ako smo pošteni
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bosna= bosanski, Srbija = srbijanski
Sve sami kompleksasi koji se izivljavaju na edukaciji djece. Jadnici nadjite sebi hobi pa d*kajte i ostavite djecu na miru.
Presmesne su bosnje kad vidim da guraju neki tursko bosanski recnik, a ako ima 1 posto bosnjaka da mi prevede jednu rec iz tog recnika svaka mu cast. Citav recnik napisan na arapskom. http://skr.rs/RAt Nadjite neku knjigu pre 19 veka da vidimo kako izgleda taj jezik. Da li je isti kao danasnji, naravno da nije sve do reforme jezika od strane Vuka Kardzica koji kaze citaj kako pises, to jest jedno slovo jedan glas. Znaci i muslimani i hrvati su pisali drugacije od danasnjeg jezika. Kakve Uskufije kakve pi.ke materine...
Dobar izraz su upotrijebili, kontoverze. Samo što to nisu nikakve kontroverze. A ja govorim hercegovački.
Google sve zna : http://s28.postimg.org/4qi7adccd/bosanski.jpg
Ja sam Hrvat. jer mi je otac Hrvat. Citava familija moga oca su Hrvati. Familija moje mame su Bosnjaci. Odrastao i Skolovao sam se u Tuzli. Isao sam u Osnovnu Skolu Pazar i GImnaziju Ismet Mujezinovic. Na svakom mom svjedocanstvu pise: "Bosanski jezik i knjizevnost". Sada studiram u Njemackoj na jednom univerzitetu u Bochum-u. Upoznao sam neke Hrvate koji dolaze iz Mostara, Sarajeva, Neuma i tako dalje. I pricam ja malo sa njima i oni mene pitaju koji jezik ja pricam (jer sam spomenuo da mi je otac Hrvat a mati Bosnjak a i zato sto sam koristio dosta Bosanskih rijeci; kruh umjesto hljeb, kafa umjesto kava). Ja sam im lijepo i kulturno rekao: Bosanski. Kada je jedan od njih rekao: "kako mozes pricati Bosanski a Hrvat si?", a ja njemu lijepo i kulturno: "Jer sam ga ucio u skoli i zato sto ga pricam.". Od*** su me jer sam "izdajica svog naroda". I ja za to kazem: Super, neka su me od***. Ovo je Bosna i Hercegovina, zivite u njoj, skolovali ste se: pricajte Bosanski.
ne mozete koristiti ijekavicu a govorite da pricate Srpski jezik. samo vi ispadate idioti na kraju
isto tako za hrvate. kazes "hoces li kafu" a kazes da pricas hrvatski jezik. dajte bolan ne sramotite se
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ma ono sto pascad ko fol ne priznaju Bosanski to je iz politicki razloga. Ko neka borba protiv svega sto je bosansko.
Dornausɀieher®: Dobro, razumijem ja da ti cijenis i volis svoj jezik. Ali zasto tolika zelja iliti nagon da se potcjeni jezik nekog drugog? Iskreno, sta tebe briga kako se neka druga osoba izjasnjava? Ili kojim jezikom druga osoba govori? Ti voli svoje, a ja cu moje.
U Bosni se prica Bosanski.
Ma treba nama nametnuti njemacki jezik kao sluzbeni I obavezni... a ko ovo sto sam napisao ne razumije nek se napusi k.r.c.a
Nije u Vukovaru problem ćirilica već srpski jezik, jezik agresora.
BiH jezik, BiH dijeca, BiH nacija,BiH dzamija i crkva, BiH zivotinje... U cemu je problem?!?:) Ko su srbi, hrvati, bosnjaci??? Izmisljene nacije. BiH gradjanin i moli se kome i gdje i kako hoces, siroka i dugacka nama svima BIH.
Nazivi jezika su određeni Ustavom BiH. I Ustav Republike Srpske je odredio nazive jezika, ali je odstupio od naziva iz Ustava BiH. Pa i to što je odredio ne koristi za dva jezika već samo za treći. Eto, u tri rečenice se lijepo objasni situacija. Sve je to politika, posebno namijenjena za ljude koji se zažare i upale kao kutnjak pa komentiraju po Klixu.
homere Ustav BiH je iznad svih ustava i zakona.