Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zbog čega više Federacija BiH ne podnese TUŽBU protiv RSa zbog GENOCIDA i svega što se desilo do 95. god. Kakav Dayton, kakvi bakrači, terorizam zvani RS se nastavlja i samo ukidanjem tog, otimačinom, formiranog dijela BiH može biti mirna Bosna a i Hercegovina će se primiriti.
ko da podnese? Bakir zaposlenik SANU-a???Lagumdzija čifutska marioneta?? Šćepo četnički vojvoda??? Nema ko da podnese! Obicni napaceni bošnjacki narod zna sta treba ali čifuti su postavili svoje sluge i marionete na vlast koji nece da slusaju bošnjacki narod!
evo ja ću da podnesem .......al malo me finansijski pogurajte......može?
Ne treba nana nista davati za svoju kucu,njih niko nije tjerao da zive u tudjoj kuci.
@zakir_naik Načelno si u pravu, međutim Zakon kaže nešto drugo. Bojim se da bosanskohercegovački entitet RS igra perfidnu igru, kojom želi nanu Munizu dovesti u nezavidan položaj, kako bi ista namirila iznos potraživanja prodajom vlastite nekretnine za male novce. Nano Muniza, ukoliko imate pravnog zastupnika u ovom predmetu, dajem dva pravna savjeta: 1. Obzirom da je bosanskohercegovački entitet RS, bez pristanka vlasnika nekretnine, nekretninu ustupio na korištenje trećem licu i ukoliko treće lice zahtijeva naknadu na ime obeštećenja, a u vezi "nužnih troškova", bosanskohercegovački entitet RS je u obavezi da refundira vlasniku nekretnine iznos, koji je trećem licu ispaćen na ime obeštećenja kao naprijed. Sada dolazi interesantniji dio za nanu Munizu. Obzirom da nana Muniza vjerovatno nema novca na ime isplate obeštećenja, a bosanskohercegovački entitet RS je u obavezi da nani Munizi refundira isplaćeno obeštećenje, zašto nana Muniza ne napravi s bosanskohercegovačkim entitetom RS Cesiju. Cesija je pojam iz oblasti bankarstva, koji predstavlja ustupanje, odnosno prenos potraživanja ili prava povjerioca, cedenta, na drugo lice, o čemu dužnik ne mora biti obavešten. Ustupanje se vrši pismenom izjavom cedenta, odnosno neformalnim ugovorom ili usmeno, dok se u bankama u tu svrhu upotrebljavaju formulari. Sklapanjem ugovora, novi poverilac, tj. cesionar stupa na mesto dotadašnjeg poverioca. Cesijom se sadržaj potraživanja ne menja, kao ni obligacioni odnos utvrđen u hartiji od vrednosti u slučajevima kada su one predmet cesije. Cedent je obavezan da cesionaru pruži obaveštenja o njegovim pravima po osnovu potraživanja, kao i da mu preda dokumenta kojima se isto dokazuje. Iako ne postoji obaveza obaveštavanja dužnika (cesusa) o cesiji, uobičajeno je da se to učini kako dužnik ne bi nastavio sa izmirivanjem obaveze prema doskorašnjem poveriocu. Ovo je način, da nana Muniza ne dođe u podređen položaj, a sve zbog nemogućnosti plaćanja obeštećenja iz vlastitih sredstava, koja zasigurno kao fizičko lice ne posjeduje! P.S. Obavezno prije Cesije, izvršiti angažovanje Vještaka građevinske struke, koji će napraviti procjenu na ime uloženih sredstava, a sve u vezi “nužnih troškova”!
@Golem.........nemas ti kome to reci sve su to picke bosnje govna (SDA),pomirili se sa kapitulacijom dadose cetnicima u Daytonu pola Bosne ,sve su to smradovi...!
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
SDA nafatala jos jednu nepismenu nanu,poput Fate Orlovic,da sa njom manipulise za svoje ciljeve.
Polako samo , nestace i genocidne rs. Velike imperije su nestale, i to tiho i necujno. Bosanci i Hercegovci trebaju samo dobrog vodju, a ove Bakire i njemu slicne zajedno u rs otjerati da zive, jer oni su i pomogli stvaranju iste takve.
Stav iz naslova je samo mrtvo slovo na papriru. Radi se o dvostrukim mjerilima mjesno nadležnih Sudova. Kada ratni korisnik tuži predratnog korisnika i traži nadoknadu, sudovi uvažavaju bizarne dokaze, cjeduljice, zabilješke, lažne papire i lažne izjave svjedoka. U obrnutom slučaju kada se tuži opština za nadoknadu te štete, Sudovi traže papirologiju i dokaze po PS.
@Turcin sto ti ne bi preko klixa stupio u kontakt s nanom I pomogao zeni da se rijesi belaja? ti ocigledno znas sta I kako postupiti. bio bi ti veliki sevap.
Petre, ako ste htjeli SFRJ, zasto su de oko Sarajeva (od cukundjeda su mi tu korijeni) jos prije referenduma o nezavisnosti kupsli rovovi I vojsha jugoslavije ukopavala topove? hajd' I to na stranu, recimo da lazem, ako su vec I slov, hrv, bh htjele nezavisnost, sto se to nije uradilo na miran navin poput ceske I slovacke? sto su vam trebali mrtvi? sto su vam trebali drugi na savjesti? u Slov rat nisu poceli Slovenci. znas I sam. u Hrvatskoj takodje. je li prvo selo napadnuto od strane cetnika bilo selo Ravno u Hercegovini, sve sami starci? nije vam trebao sav ovaj belaj.
Ovo su jedinstveni primjeri u svijetu gdje se otimacina nagradjuje dodjelom otetog. Posljedica Daytonskog ( NE)sporazuma je upravo nedovrsena stranica koja dodje kao karika koja ne dostaje. Kojekakvi Anexi VII Dytonskog mirovnog sporazuma su svima poznati ali niko ih ne benda jer su naisli na stranice koje nigdje ne definiraju kako pored prava na povratak povratnici mogu dobiti svoja okupirana imanja nazad. Nije mi jasno da nasi politcari sve sto se ne moze rijesiti ostavlja gradjanima koji zele da se vrate. Ovdje je toliko sumnjivih tacaka kada na primjer Dodik kaze, koalicija sa SDP ok, ali treba da usaglasimo neke nedostatke. E to su ti nedostatci u koje je i Sulejman Tihic zvani Gargamel takodje bio u veoma cvrstom zagrljaju Milorada Dodika. Pitam se , zasto nam neke mirovne snage stacionirane u BiH garantuju sigurnost ako znamo da nismo sigurni. Naravno, ne puca se ali nas ubijaju ili nas tjeraju na takav potez. Non - stop pracenje i provjera Bosnjaka u RS-u je okupacija
Za slucajeve kao sto je ovaj a ima ih jos boga pitaj koliko ne trebaju nasi politicari vec jedna advokatska kancelarija koja je specijalizovana za medjunarodna prava i ljutska prava sa dosta osoblja koja mogu izvrsiti provjere onih koji traze takve nadoknade jer su vecinom prodali svoja a prisvojili tudja i sa dogovorom svih koji su tuzeni i izgubili svoja imanja pa tuziti RS i to u Strazburu i to striktno zahtijevati da ta advokatska kancelarija bude placena budzetom RS-a a ako dobiju spor tjerati dalje tj. ukidanje Daytinskog sporazuma jer je RS prekrsijo ljutska prava koja su zagarantovana tim sporazumom.Advokatska kancelarija cak nemora da bude iz BiH vec samo neko ko poznaje jezik zbog lakse komunikacije.Voljela bih da se neko nadje ko bih pomogao ovim obespravljenim ljudima i jednom za svagda dao do znanja svim politicarima u BiH da su zamjenljivi.
Ovakav i slicni komentari predstavljaju savrsenu ilustraciju u kakvoj neukoj drzavi zivimo... Izmjeniti, a kamo li ukinuti Dejtonski sporazum je ravno naucnoj fantastici. Ovakvo stanje banana drzave BIH savrseno odgovara onim koji su na vlasti i koje hrane nase plate i primanja, pa zbog cega bi se pobogu oni odrekli rahatluka i blagostanja? Zbog naroda?! Aha how yes no
Koja nepravda jbt. Covjek je donacijom (dakle BESPLATNO) opravio tu kucu, koristio je bez ikakve nadoknade i sada trazi pare od zene za tu donaciju. A genocidaska tvorevina mu to dozvoljava. Ovo u Federaciji nikad ne bi proslo. Moja porodica je 1997. godine opravila i osposobila izgoreni stan u Sarajevu i tu zivila 5 godina - da bi po povratku srpskog vlasnika stan morala predati bez ikakve nadoknade. Ne vjerujem ocima sta se desava. I ako se mora platiti, to mora uraditi opstina Visegrad.
Mora da je tog "ostecenog" povratnika zastupala ona kurvetina Senka Nožica... Takvih primjera je nazalost na hiljade. I onda dobiju stan nazad, prodaju ga i ispale se odakle su se i nakratko vratili
to I ja kaxem. u prethodnom clanku je pisalo da mu je sredstva za obnovu dala civilna zadtita.kako onda koze traziti naknadu?!
Pazi da ne dobijes te pare, nano draga.
Sramotno ali treba nama i gore kakav smo narod nek imam ja komsiju ko je** to ce nas i dokrajcit. Kad ce se narod postavit da trazi bolje, a ne samo nacionalizam pa umri ti sa tim, ja zelim da moja djeca imaju kako treba zivot, a i vi svi isto manite se nacionalizma prihvatite se posla kako je nama, a kako ce bit tek nasoj djeci
BOSNJACI PROBUDITE SE VEC JEDNOM - NEMA NAMA RAHATA I ZIVOTA DOK SE KONACNO NE OBRACUNAMO SA IZDAJICAMA I CETNICIMA U SUMADIJSKOJ. PA NEKA VAS ZOVU NACIONALISTI, NEKA VAS ZOVU FASISTI ILI KAKO KOD ZELE. AKO JE TO KRITERIJA TRAZITI PRAVDU I DA SMIROM MOZETE ZIVJETI U VLASTITOJ DRZAVI NEKA TAKO BUDE. EVO HTVATI SU BILI USTASE PA I H PRIMI E.U. OTVORENIH RUKU - SRBI BILI CETNICI I ONI SU NA REDU. A MI HAJVANI UVJEK KO FOL MERHAMETLI ITRAZECI NEKI SUZIVOT NA DEMOKRATSKI NACIN - PO NAMA NASTAVLAJAJU DA PLJUJU. NEK IDE SVE U.P.M. AJDE DA SE ROKAMO PA KO KOGA - BOLJE UMRIJETO KO MUSKARAC NA NOGAMA I PONOSAN NEGO OVAKO POLAKO NA KOLJENIMA I KO KUKAVICA, KO MISLI DRUKCIJE, BUJRUM, ALI ZNAJ DA UMIRES POLAKO SVAKI DAN KAO NIKO I NISTA I DA CES NESTATI U ROKU OD 50 GODINA. POPISAM SE NA DAYTON I GENOCIDNU SUMSKU I OVE NASE IZDAJICE. PROBUDI SE BOSNJO DANAS ILI TE SUTRA NEMA ZA SIGURNO. iZVINTE VELIKA SLOVA I IZRAZE ALI OVO JE VISE NESTRPLJIVO, SVE IMA SVOJE GRANICE A OVA STARA NENA KAO DA JE MOJA
Evo još jedan primjer nepoštovanja prava, ali je gore zbog toga što se radi o jednom pravniku i načelniku opštine. http://tuzlalive.ba/vesna-lukic-nacelnik-jasmin-imamovic-vec-19-godina-nezakonito-zivi-u-mom-stanu-72110/
Znaš Bošnjace, nije davno bilo, Sveg' mi sv'jeta nema petnaest ljeta, Kad u našoj Bosni ponositoj, I junackoj zemlji Hercegovoj, Od Trebinja do Brodskijeh vrata, Nije bilo Srba ni Hrvata. A danas se kroz svoje hire, Oba stranca ko u svome šire. Oba su nas gosta saletila, Da nam otmu najsvetije blago, Naše ime ponosno i drago. (1891. u II razredu Gimnazije) - dr. Safvet beg Bašagić
Nije ovo ništa čudno, imao sam i ja isti postupak tj. čovjek koji je živio u mojoj kući dok sam bio "odsutan". Tražio preko suda nadoknadu za radove koje je izvodio i na kraju, poslije tri ponovljena procesa, jer mu je i sud namještao da dobije pare, dobio je šipak, i to onaj primorski. Potpuno isti slučaj, on ima pravo to da radi e sad sve je do suda.