Ambasador Austrije u BiH
0
Ukidanje viza BiH najkasnije 1. jula 2010.
Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi smo sljedbenici knjige koji smo se okupili oko riječi, svima nama zajedničkih. Nikome osim Allahu se ne klanjamo, nikoga Njemu ne smatramo ravnim i ne smatramo bogovima jedni druge, jer bog je naš Allah. Njega molimo da nas vodi putem onih kojima je milost Svoju darovao. A ako ekselencijo ne pristajete na sve ovo što sam vam rekao onda sam ja musliman. I niste vi islamofobi exelencijo daleko od toga, evropa jeste u krizi. Nego ima nešto daleko jače od ovoga. Rječ koju vam dajemo je toplija i humanija od prijema izbjeglica. Ima nešto božansko u tome. Hitler je palio knjige kako bi zameo tragove, a vi palite muslimanske svetinje. Kako se osjećate exelencijo kad vam vama ravan britanac upita za Adolfa? Jeste ponosni? Da se manje bježalo i slušalo Evropljane, a više naouružavalo i da smo u trošak rata uračunali 30 generala i predsjednika države kao Srbi mislim da bi bosanska granica bila kod Čačka ako ništa. Biće to dobro Adolfov zemljače, naučili smo dobru lekciju. Hvala
Sto nas tjesi, dosta nam je nasih lazi jos i vase da slusamo.
Vize bosnjacima nikada nece biti ukinute , niti im trebaju biti ukinute . To su samo lazna obecanja ,jasno je i pticama na grani .
iznobede ma mu li ti vla sku... bas bi bilo lepo da prvog dana kad vas svrbe puste u evropu... ti upalis svog stojadina ili nije bitno sta vec vozis i fino negde na putu pogines i vratis se u p icku m aterinu odakle si i dosao...
Svejedno je sta oni pricaju, dzamije su sve punije a crkve sve praznije - to je cinjenica. Ima li svica hiljadu munara ili nema je nevazno, vazno je da dzamije nisu i ne mogu zabraniti.
zašto ja ne mogu da napišem komentar?
ma jok ba, nije 1 jula..... 1 APRILA cete dobit vize :) a i tada za Tursku, Iran i Avganistan, vase bratske zemlje...
Evropa je podarila vise zla covjecanstvu nego ostatak svijeta ukupno, spanija, britanija, italija, francuska, sve same genocidne perjanice i mi uporni zelimo u takvu evropu raspisite referendum: 4 rajh da ili ne sta mislite kakav bi rezultat bio, bosnjaci su za evropljane pojam tolerancije i pravde, posalju nam ovdje politicki sljam da nam drze lekcije, ma sikter iz bosne, dobrodosli su dobronamjerni kao sto su viktor jakovic, gospodja olbrajt...
EU svake godine uzme u BiH barem par milijardi EUR, sto prevedeno u radna mjesta znaci vise stotina hiljada radnih mjesta. To je dobra osnova da se EU vrati za bezobrazluk sto se tice viza. DODATNO OPOREZOVATi (50% najmanje) SVE KOMPANIJE KOJE POSLUJU U BIH, A SJEDISTA SU IM U ZEMLJAMA KOJA ZAHTJEVAJU VIZE ZA BIH GRADJANE! Nazvati porez konkurentni jer trzisna utakmica nije ravnopravna. Austrijski poslovni covjek u BiH moze uci kad zeli, bosanski u Austriju ne moze i mora cekati na vizu mjesec dana i cekati u redovima. To zahtjeva dodatni porez za kompanije iz zemalja koje zahtjevaju vize za BiH gradjane.
Dobro ne ljutite se na austrijskog ambasadora. Njemu je posao prosipati suplje jer ipak covjek dolazi iz zemlje kojoj je cjelokupni bankraski sektor BiH poklonjen. Mislim sta jos BiH moze nekom pokloniti do cjelokupnog bankarskog sektora. Austrijske banke imaju veca prava u BiH nego u Austriju, uzimaju vecu lovu po glavi/GDP nego u Austriji. Shvatite ambasadoru je posao da stiti interese Austrije, zato se ne ljutite na njega sto laze. To mu je posao. Od ukidanja viza BiH, citaj Bosnjacima, nema nista niti ce biti u dogledno vrijeme, pogotovo sto se Austrija u EU pita isto kao i Bugarska.
Aha, tako i Turcima govore od 1953 godine. Evo samo sto niste postali clan EU? Ja mislim da se treba povecati porez za 50% za one kompanije koje posluju u BiH, a cije je sjediste u zemljama koje imaju vize za BiH gradjane. Mislim nije fer trzisna utakmica ako gradjani i poslovni ljudi iz BiH imaju vize, a iz iste zemlje njihovim gradjanima i poslovnim ljudima to ne treba za BiH. Nazvati taj porez konkonkurentni. Krenuti od bankarskog biznisa, tj. sve banke koje imaju sjediste u EU oporezovati ekstra 50% u odnosu na iste sa sjedistem iz zemalja koje nemaju vize za BiH gradjane i poslovne ljude. Rjesanja ima, samo ih BiH politicki halfovi trebaju primjeniti.
Svima kojima smeta da se BiH ukinu vize, slobodno mogu da se presele u zemlje Bliskog Istoka... I daj da se napravi referendum o tome da li gradjani BiH zele da budu dio Evrope ( u geografskom smo svakako)... Da li se na Bliskom Istoku mogu graditi katolicke ili pravoslavne crkve? Kad to bude moglo, onda moze da se prica o tome sta da se radi u Evropi.
nas SAMO vucu za nos!BiH4EVER!
FASISTICKOJ srbiji su i pored neispunjenih uslova ukinuli vize
NISTA KONKRETNO