Komentari (134)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
OVDJE JEDINO BIJEDA ISPASTA I LEZI PO ZATVORIMA !
Imaju 3 obroka, grijanje, teretanu.
odite nekad na kakav kantonalni sud, pa vidite kakvi su drzavni tuzioci. osmah cete znati i kako su zavrsili fax i kako dobili posao. odron zivi. svaki sljam koji ima para za malo boljeg advokata je slobodan
Mogu zamisliti samo isfrustriranost onih jadnika iz SIPa-e.Toliko mjeseci posla,prekovremenih,i ta sve ne.I Sudija ih jos sa smjeskom pusti na slobodu.
šta je ba sa ovim sudom, ponište presudu onom čauševiću, ove neće da zadrže, turkoviću presuda se ukida pa koji je njima kurac vise
ma daj ba,nosite se u picku maternu
Sto prije odavde razguliti, pa nek rade sto hoce. Nemam rezervni zivot a ovaj ne zelim ovdje ulupati. U normalnoj zemlji ovima bi se itekako sudilo ooooo itekako..a samo ova zemlja nagradjuje svoje pljackase...
Kao pravnik čitam ove komentare i kako mogu primijetiti sve veliki pravni stručnjaci. Kao prvo, ne znači ako je neko osumnjičen za krivično djelo da mu se mora automatski odrediti pritvor. Pritvor ne određuje tužilac nego sudija za prethodni postupak. Da bi nekom bio određen pritvor moraju biti ispunjene jasne zakonske pretpostavke za to. Pritvorena osoba nije osuđenik, i samim tim ima puno šira prava od osuđenih osoba. Sud ne mora osumnjičeniku odrediti pritvor kao jedinu mjeru prisutnosti krivičnom postupku, postoji niz drugih mjera (obaveza javljanja u policijsku upravu, zabrana pristupa određenim osobama ili objektima, zabrana napuštanja zemlje uz oduzimanje putnih isprava, polaganje kaucije). Pa zamislite kad bi svi osumnjičeni bili pritvoreni, trebao bi nam samo za to kompleks veličine Živinica. I na kraju niko nije kriv dok mu se ne dokaže suprotno (prezumpcija nevinosti), a kod nas bi narod ko u srednjem vijeku odmah sve na lomaču :)
pravnice..jel ti doista mislis da nije bilo osnova za odredjivanje pritvora? Ja mislim da jeste, ali da je ovdje prisutna snazna politicka sprega sa ovim pustenima na slobodu. Ovoj bi se odluci suda smijalo cak i plemensko vijece u nekoj brazilskoj prasumi.
Arma očito nisi čitala moj komentar do kraja. Već sam rekao da pritvor nije jedina mjera za osiguranje prisustva osumnjičenog u toku krivičnog postupka i istrage. Druge mjere koje sud može primijeniti su itekako efikasne za tu svrhu. To što kod nas svako sebi daje za pravo da komentira sudske odluke je druga stvar, samo pokazuje stepen svijesti o nezavisnosti pravosuđa u BiH. Mi nemamo zatvorskih kapaciteta ni za smještaj osuđenika koji kod kuće čekaju odsluženje svojih kazni, a kamoli za svakog osumnjičenog, a pravosuđe nije krivo za to. Očito ne znaš razliku između osumnjičenika i optuženika, pa ti preporučujem da se malo informišeš.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Pravosudni organi zbog političke i ine korupcije se moraju pod hitno restaurirati i očistiti od šljama. Nemoj da vam se desi narod! Sitne ribe po zatvorima. a SDA, SDP i HDZ štićenici samo pročavrljaju sa tužiocm preko noći i zorom su na slobodi. U pamet se gospodo, u pamet dok vam nije kasno. Narod vam je gospodar i poslodavac!
Tresla se gora rodio se mis. Kod nas vec vidjen i ocekivan scenario razvoja dogadjaja...
obavezno pogledati, sve objasnjeno....https://www.youtube.com/watch?v=rDFYJ4cjNRw
FUJ!
tužioci zaslužili da budu oderani zbog neopravdanog(nezakonitog) utuživanja nevinih, ili sudije zbog oslobadjanja (nezakonitog) pohapsit i kaznit tačka
Stvarno sramota i lakrdija velika. Sudovi su nasa rak rana. Sudije i tuzioci u BIH su lokomotiva drzavne korupcije. Strasno!.
e, al će zato svi tuzlanski demonstranti biti nabrzinu osuđeni
a što će reć da i nisu tako nepismeni .... prije bi se reklo ... bezobrazni ... korumpirani isl. :-)
trebala bi sipa da se pozabavi i sudijama i to pod hitno.
Pozabavit će se narod. Što javno, što onako!
mislim da je ovo visa matematika za nase tuzilastvo ,offshore kompanija,privatni racuni po inostranstvu ...Nije to tek tako podici optuznicu !Sve treba maksimalno dokazati ;)
Treba zapalit sud, kompletan objekat demolirat. Sta ce nam kada nam ne treba.
Život je nekad siv nekad žut http://goo.gl/0UUUmK
Pa prvo treba cijeli sud pohapsiti sve kriminalac do kriminalca.
Za tužioce je veoma lako dokazati koliko su korumpirani i slizani sa političkim i svim ostlim kriminalcima. FUJ!!!