Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakva ba Udruga ucitelja, gdje ste bili kada sam ja prijavljivao i upravi skole i nastavnicima, maltretiranje moga djeteta, tek kada sam ja namlatio i djecu i roditelje im, okanili su se moga djeteta, a trebalo im je tri godine da nasilnike izbace iz skole (samo su presli u drugu skolu), a do tada su nastavili maltretirati drugu djecu. Nece, nastavnici, uprava, pedagozi, nece niko da radi i boli ih ona stvar i za djecu i za posao.
JEDINA ISPRAVNA METODA I PODRZAVAM JE.DOK NEKO NE ODE I KORAK DALJE PREMA NASILNICIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA OVO NECE STATI.DIVLJI RODITELJI DIVLJA I DJECA A VLAST JE TU SAMO ZBOG SEBE OD NJIH NETREBA OCEKIVATI NISTA U DOGLEDNO VRIJEME.
Nije baš po zakonu, li j učinkovito! Skupilo sve ga od lopovlu, bahatosti i nedodirljivosti tih 5% iz bogataške vlasti. Pa. ako se ne promijene, a neće, ulica i masa na ulici će biti odlućujući faktor! Lipe će procvati i kada im nije vrijeme!
u americi postoji jedan termin affluenza. kovanica je rijeci affluent, sto je pridjev koji znaci bogato/imucno, i influenza, sto znaci gripa. taj termin oznacava otprilike nemogucnost shvatanja posljedica vlastitih djela uslijed privilegovanog polozaja, a ne sumnjam da mladunci guzonja pate od navedenog. sam termin je kombiniran s influenzom, zato sto ima obiljezja epidemije, a epidemija se prosirila i na nize. potpuni moralni sunovrat naseg drustva pokazuje i upiranje prsta u ozaloscenu majku.
Iskljucili ste komentare na druge teme pa cu ovdje to reci o pismu roditelja povodom ovog slucaja ovi visokoobrazovani roditelji sto su se oglasili u medijima su stvarno glupi kao prvo nigdje nisu roditelji rahmetli Mahira spomenuli javno njihova imena i zasto se oni osjecaju prozvani kao drugo kazu nije dokazano da se ista od navedenog desilo ali gospodo nije dokazano ni da nije yradjena je obdukcija necega ima vasa djeca su vama nevina u svemu uvijek ali ta ista djeca rade svasta u skoli i na ulici pretvaraju se u monstrume koje vi ne poznajete ako su vasa djeca kriva trebate odgovarati i vi i oni jer ste kao roditelji zakazali u odgoju monstruma i vasom greskom se ugasio zivot jednog nevinog djecaka.
Udruzenje ucitelj KS, pitam vas da li u vasem udruzenju ima ijedan ucitelj iz O.S. Musa Cazim Catic, ako ima pitajte ga koliko je ucenika napustilo tu skolu prosle i ove godine zbog maltretiranja od strane pojedine djece a i pojedinih nastavnika. Ako oni nece da daju podatke ta djeca su otisla u slijedece skole koje se nalaze kod Pionirske doline, Gorica i Bjelave a ni jedno dijete nije promijenilo adresu stanovanj.
Sve dok školu budu vodili podobni a ne pogodni i sve dok način pristupa roditelja prema obrazovnim ustanovama bude pasivan i put straha, našoj djeci neće biti bolje. Ja sam roditelj koji je po prilično glasan, pa ostali roditelji kažu "opet onaj", a oni koje glume prijatelje, puni straha kažu " nemoj tako uhvatiće ti djete na zub". Ja ovdašnje roditelje ne razumijem, ne služi pedagog da hvata bilo koga na zub nego da radi svoj posao, a mi roditelji služimo da pratimo rad i ponašanje škole.
P R A V D A Z A M A H I R A
Svi se sad fol pokazuju kad je kasno a i dalje sute i nijemo posmatraju dosta slicnih slucajeva!
Ma kakvi nastavnici, oni dođu u školu samo da bi bili na času, i čim završe tutanj preko vrata. Svijest se ne mijenja preko noći, kriza morala isto tako. Ne može se niko natjerati da radi savjesno ako je navikao površno. Može, ali koliko mu treba godina i ko će biti taj koji će to kontrolisati, nema ga nije se još rodio.
Istina je samo jedna, da smo svi mi Bosanci, slavenskog porijekla a različitih vjeroispovjesti.
Bogami što je sve više vjere i politike u školskim klupama sve više i silovanja !
Politika je zlo
Dragi nastavnici svi ste mi tako solidarni.Stoga Vas molimo da upitate majku da nam iskreno kaže koliko je vremena provela sa svojim sinom zadnjih deset dana prije tragičnog slučaja?Svi smo ubijeđeni da je cijelo svoje vrijeme potrošila sa svojim sinom jer kao što je rekla primijetila je neke promjene, te kao majka i pedagog mislimo da joj je dijete bilo najvažnije.Nemojmo dopustiti da se komentariše da se majka spremala na sastanak a nije znala gdje joj je dijete.Nadamo se da nije tako!?
Sta su nastavnici krivi, da je mali normalan bio to se sigurno ne bi desilo, naravno ima nasilja ali tako nasilje da bude i svi da sute, da s eneko ubije, nemojte srat molim vas, ovdje nesta dobro smrdi, mali psihicki slucaj bio, vodili ga i psihijatru, pricate a nemate pojma ni o cemu, cuj ubio se i neko mu kriv sada, nikakvih tjelesnih povreda nije imao, uvijek djeca nekog'zezaju i sve govore zlostavljan,zlostavljan, pa KAKO je zlostavljan, sto to niko tacno ne navede, majci kriv svak osimnje
@acti Sit sam ja svojih lazi, sto malo ne preslusate drugu stranu price ;)
Učiteljice najbolje znaju ... u ovom tužnom događaju njihov glas bi trebao vrijedit dvostruko ... one najbolje znaju prepoznat kukolj u svojim redovma ... Treba im prepustit i da to " počiste " ...!!!
Imena učitelja i nastavnika: Adisa Oner Elma Salic Larisa Dapo Jasmin Delilovic Elma Brkanic Songul Dogan Ger Naida Salaka Raifa Samardzic Sema Benk Mehmed Delilovic
Zeynep Aydin Jasmina Salihovic Ibrahim Ertas Aida Begovic Dalila Dzafic Mahira Hadzimehmedagic Enisa Avdic Abdussamed Genjga Umran Hanim Dijana Pliska
Fatma Lafcioglu Dino Gledo Mia Huskovic Yusuf Bey Lejla Eminovic Sanela Klacar Isak Ozturk
PRIKAŽI ODGOVORE (5)