Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pregovori i zahtjevi sindikalaca odnose se na vrijeme prije septembra. a Vlada SBK zadrzava pravo da ce u dogovoru sa Sindikatima izvršiti neophodne korekcije obracuna i isplate plate za septembar kao i sve naredne mjesece do kraja godine, ukoliko to bude zahtjevao aranzman MMf-a.
A, da ne idu oni u školu poslijepodne ??? !!!
\"a nema najava o smanjenju plata u obrazovanju\" a, zasluzili su da im se smanje bar za 80% ili nek uvedu plate po zasluzi, a ne po prisustvu.
nastava u SBK nije pocela, ceka se danasnja sjednica na kojoj bi Vlada trebala parafirati postignute dogovore i pregovore sa sindikalcima; dakle strajk je u SBK jutros poceo i prestat ce ukoliko se na sjednici sve dogovori kako je bilo u petak na pregovorima. ako se dogovori ne ispune krenut ce generalni strajk. skola bi vjerovatno, ako sve bude teklo po planu, trebala poceti u srijedu jer nakon danasnje sjednice i sindikalci sutra imaju jednu....
KONTRADIKTORNA VIJEST?!?! Jel počela ili NIJE?!?!? Počinje nastava u osnovnim i srednjim školama HNK-a, u ZHK-u štrajk Mostar, 07.09.2009 - FTV Nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Hercegovačko-neretvanskom kantonu počinje danas. Otkazan je i ranije najavljeni jednosatni štrajk upozorenja zbog smanjenja plaća u školstvu. Danas će se prosvjetari odrediti o prijedlogu Vlade da se plaće ne smanjuju, da topli obrok bude pet maraka, a regres 50 posto prosječne plaće u Federaciji. Ukoliko članovi sindikata ne pristanu na ovakav prijedlog, počinje generalni štrajk. I u Distriktu Brčko je sve spremno za početak školske godine. Osigurani su udžbenici za osnovce, prevoz, a nema ni najava o smanjenju plaća u obrazovanju. U Zapadnohercegovačkom kantonu nastava neće početi jer nije postignut dogovor Sindikata i Vlade.
prvi dan i u ZDK
blago im se.