Potvrdio sud
69

Ubica Anel Bećirović ide mjesec dana u pritvor

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Anelu Bećiroviću zbog ubistva Emire Maslan.

Bećirović je usmrtio bivšu partnericu pred četverogodišnjim djetetom te zatim prijetio samoubistvom.

"U pitanju je osoba koja je ranije počinila djelo nasilja u porodici i koja je imala zabranu prilaska. Krivično djelo je počinjeno vatrenim oružjem koje je osumnjičeni nakon počinjenja djela odnio sa sobom. Doveo je u opasnost i svoje maloljetno dijete tako što je pred njim prijetio da će se ubiti", kazala je tužiteljica na ročištu.

Advokat Omar Mehmedbašić je nakon ročišta kazao da je priznanjem i predajom pištolja - presuda već napisana, samo je pitanje koliko će Anel Bećirović dobiti godina zatvora.

Ovaj tragični događaj dolazi nakon što je Bećirović u aprilu bio osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici, upravo nad Emirom Maslan. Tada su mu izrečene i mjere zabrane kontaktiranja s njom. Također, protiv njega se vodi sudski proces zbog posjedovanja narkotika.

Bećirović, nakon što je usmrtio Emiru, je pobjegao u svoj stan u Hrasnom, gdje se zabarikadirao zajedno sa njihovim četverogodišnjim sinom.

Specijalna policija opkolila je stan i pregovarala s njim kako bi se predao i osigurala sigurnost djeteta. Dijete je na kraju predato socijalnoj službi.