Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovakva drzava ne zasluzuje nikakvu himnu. kad narodi u njoj budu normalni i himna ce sama po sebi izaci na povrsinu,.......normalna,....smorem il bez mora.
Himna nije plagijat, ali mislim da kao himna barem kod nas na Balkanu ne smije niti treba da nosi politicku poruku. Politika nas je unazadila do srednjeg vijeka. Budemo li jos uvijek instistirali na politici i mrznji nema nam pomoci. Ili nam vec odavno nema?
MORE Bosna i bez tebe
Evo za dva polupismena cobana da objasnim (posto ocito ne kontaju) da je plagijat-plagijat!! Nema veze je li iz narodne pjesme ili neke druge!! A ovo za \'\'Zivotinjska farma\'\' je stvar nesluha, jer da znas razlikovat kompozicije primjetio bi da se iz te muzike jedva 2 takta podudaraju s nasom himnom!! Urlaj ti koliko hoces \'\'Jedna si jedina\'\' al\' ne pametuj mi ne i ne glorificiraj mi tu pjesmu kada je to obican Dinin plagijat!
Obavezno ubaciti more....šta sere ovaj Isović!!!
bosna nema more, more pripada hrvatskoj republici herceg bosni
Ja predlazem da se obavezno ubace stihove Marsh iz Bosne ko za Bosnu nije! Ma sikter hajvanu kad ne znas sta je Bosna! Jest\' da se ne rimuje, ali lijepo zvuci! :)
jel van triba poslat malo mora da ubacite u himnu. moze samo vi meni javite koliko van triba litar, dva, ili malo vise bolje je da ne ubacujete previse, da se ne bi utopili jer niste bas neki poznati plivaci kako vec odavno tonite,ako ubacite malo vise mora odoste vi jos dublje, zato budite tu na cemu ste i zaboravite ono sto van je poznato samo preko razglednice.
ko kaze da bosnjaci nemaju himnu, trajnu i vjecnu: hocemo skupa zapjevati: Od mora do Save od Drine do Une Jedna si jedina moja domovina Jedna si jedina BOSNA I HERCEGOVINA
pa kud ces ljepse nego staru narodnu izvornu pjesmu (muziku) imati za himnu! I ti narodnu pjesmu poredis sa kopijom muzike iz filma zivotinjska farma..cccc...????? zivotinjo jedna!
kad se mora,mora se
hajde ba isovicu, ne tupi, uzeo si lovu, bio bi red da to ljudski odradis!!!
Ma daj, nije ovdje stvar u rijecima, jer ce ionako samo Bosnjaci prihvatati ovu himnu, ovdje je stvar da se to otegne sto vise da te iste Bosnje ne bi mogli pjevat svoju himnu na utakmicala i slicnim dogadjajima! P.S. Kad smo vec kod plagijata \'\'Jedna si jedina\'\' je plagijat stare narodne pjesme \'\'Pokraj Jajca grada gajtan trava raste\'\'
zelim da se u tekst svakako ubaci ko tacno ne postuje Dejtonski sporazum. to je od krucijalne vaznosti za buducnost Bosne i Hercegovine!
Divna Himna: Jedna si Jedina!!!! ...i ljiljane na zastavu, serem se ja na ove americke zvjezdice!!!!