Polazak u 16:30 sati ispred Bosne
4

U znak solidarnosti s narodom Palestine Zeničani organizuju mirnu šetnju

Klix.ba
Sa mirne šetnje u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sa mirne šetnje u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zeničani će u petak sa početkom od 16:30 sati organizirati mirne proteste povodom situacije u Palestini pod nazivom "Dođi, i ti si potreb(a)n-a".

U organizaciji Udruženja "Knjiga-izvor", a uz podršku Udruženja "Istok-orijent" i mnogih drugih nevladinih organizacija, neformalnih grupa i pojedinaca iz Zenice, ali i cijele Bosne i Hercegovine, u ovom gradu će danas na Trgu Alije Izetbegovića ispred Robne kuće Bosna biti organizirana mirna šetnja do Bosanskog narodnog pozorišta kojom se želi pokazati solidarnost sa narodima Palestine.

U 17:00 sati u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici bit će održan namjenski program povodom dešavanja u Palestini, a istoj će prisustvovati i brojni gosti i ugledne ličnosti. Prisutnima će se obratiti gosti iz naše zemlje i Palestine, a najavljen je i dolazak palestinskog Ambasadora u Bosni i Hercegovini.

Program u BNP-u će obuhvatiti projekciju filma, koji je snimljen u vrijeme posljednjih napada u Gazu, kojeg je ustupila američka novinarka koja je za vrijeme napada boravila u područjima granatiranja.

Organizatori mirne šetnje pozivaju sve građane Zenice ali i Bosne i Hercegovine, da se odazovu ovoj mirnoj šetnji te pokažu solidarnost i suosjećanje prema narodu Palestine.