Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
boshnjakistan = leglo terorista nayeebem im se matere
ajd ne kaki
Slučaj postaje još indikativniji ako se pokaže tačnim da postoji veza između Ahmetovićeve istrage o autorima spiska i pompezne akcije koju su upravo ti autori pokrenuli obuhvatajući i kompromitirajući njome i državnog ministra sigurnosti, pa tako i državu BiH. Ko je lažni spisak koristio u prepisci sa UN-om? Tužilaštvo BiH svojim dopisom potpuno je potvrdilo da je spisak lažan i bespredmetan te da ga je kao takav sačinio MUP RS. No, ono što ostaje na Ahmetoviću jeste da razjasni ko je takvu, nepotvrđenu i netačnu informaciju, mogao proslijediti Vijeću sigurnosti UN-a. Podsjećanja radi, aferu je naš list otkrio kada je Ahmetovićev zamjenik Mijo Krešić u zvaničnoj korespondenciji s Njujorkom iskoristio podatak o tome da Tužilaštvo BiH raspolaže informacijom o lažnom spisku 45 terorističkih organizacija. ZNACI MIJA KRESICA TREBA ODMAH UHAPSIT I STRPAT U ZATVOR! KO ZNA STA SE JOS PRIPREMA KO ZAVJERA I LAZNA PROPAGANDA BOSNJACIMA I BOSNI I HERCEGOVINI!
Istraga koju je provelo Ministarstvo sigurnosti BiH zvanično je potvrdila da su lažni spisak o 45 organizacija navodno povezanih s terorizmom sačinili službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS Vlado Jovanić i Branislav Dujkovic. Oni su pri izradi lažnog spiska, kako se navodi u dokumentu koji je Tužilaštvo BiH proslijedilo Ministarstvu sigurnosti BiH, a koji je \"Avaz\" dobio u posjed, \"neovlašteno iskoristili zaglavlje Vijeća ministara - Grupe za borbu protiv terorizma i jačanje sposobnosti za borbu protiv terorizma\". Ova informacija koja otkriva ulogu Vlade Jovanića, aktuelnog načelnika Jedinice za specijalne istrage MUP-a RS, u izradi spiska stigla je u Državno ministarstvo upravo u vrijeme kada je policija RS, pod Jovanićevom komandom, pokretala akciju u kojoj je saslušan ministar sigurnosti Sadik Ahmetović.