Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e moji Turci,karneval nije tipičan samo za Hrvate,već i za ostale Europljane.a pošto ste vi Turci,azijati,onda vam je taj običaj stran
idiote tupavi ti spominjes \"milijunasa\" i te neke zvijezde plesu ili sta vec.. prvo treba utvrditi tko je to patentirao (zasto mislis da je to preuzeto iz europe?) milijunas je, drugo ako je preuzet to treba platiti kužiš? sta bi terbali otplatiti neki turski show pa gledat? (btw.. onda nesto govore o suživotu), što se tiče Europe naravno da smo dio europe bili i ostali za razliku od naroda koji je ovdje dosao prije nekih 500 godina, tj i vi ste bili nego ste presli.. da ne duljim) da zakljucim mi smo dva različita svijeta pa bilo ti pravo ili mrsko. P.S.BiH podijeliti za dobrobit sviju.
zalosna je i cinjenica da je nasa omladina(cast izuzetcima) 6lupa ko xurac. niko nece da cita, istrazuje i uci, a tako je kratak put do google-a. s njima u buducnosti odosmo svi u helach.
jarane, sam sebe provaljujes - kazes da je zapadnoevropska tradicija, pa odmah i hrvatska. Nakon sto si skonto da sam sebe opovrgavas, preokrenuo si na katolicanstvo...ali budimo iskreni, i u Japanu ima katolika, al to ne znaci da ces sad i ti izvrsit harakiri, samo sto je to obicaj kod nekih katolika tamo, hehehe. p.s. koliko si tupav, zaista mislis da se muslimani ugledaju na bliski istok. a pored toga, i tvoje tako voljeno katolicanstvo potice upravo sa istoka, prema tome kush
stari hrvatski obicaj nema govora
da vam nisu tako uski pogledi, skontali biste da nisam ovo mislio na nacionalnoj osnovi... \"svasta\" otprilike opisuje ono sto sam mislio... Pa pobogu, \"Kolo srece\", \"Zvijezde na ledu\", \"Milijunas\" i ostale gluposti - SVE ukradeno! Valjda hoce da budu poput ostatka svijeta. Al tesko to ide, na Balkanu ;)
Zalosno je sto danas svaki primitivac koji ne poznaje povojest ima pristup internetu, pa moze pisati stvari koje nemaju veze s vezom. Karneval se nije \"uvezao\", on je dio zapadno europske tradicije, tj. katolicke tradicije, a samim tim ga prakticiraju i Hrvati. Vec se stoljecima njeguju ovi obicaji, samo sto se prije nisu organizirali veci karnevali, nego se to prakticiralo po selima i manjim mjestima. I naravno da cemo se kulturoloski ugledati u Europu, jer Hrvati su europski narod, za razliku od BiH muslimana koji se ugledaju na blisko istocnu bracu.
Ja otišao, vidio i vratio se RAZOČARAN prošle godine. U životu svom više nacionalizma na jednom mjestu oči moje nisu vidjele. Istina je da je to tradicija (nisu se poklade održavale samo za vrijeme Tita) ali ono što danas rade je čisto nacionalističko okupljanje. Ko ne vjeruje neka ode i uvjeri se u to.
karneval ili maskare su uvijek postojale medju katolicima na Balkanu, pa tako I u BiH. Vrlo lijepa i interesantna tradicija. Ali sta zna primitivizam?..... Za seljacine cije su mozgove razni avazi, hayati, pinkovi i srpski turbo-folk odavno oprali i ocistili od normalnog razmisljanja, sve to je nepoznanica...
hajde papani jedni pokladni karneval je uvjek bio nije to nista novo nemojte ljude vrijedjat nisu oni nista uzeli nikome.(musliman iz duvna)
Pa yebo majku imaju li ti skutori sta svoje ili uvijek samo tuđe prisvajaju
oni barem kupe stvari iz europe, šta mi kupimo. vehabije!
karnevali po europi i po svim hrvatskim mjestima se organiziraju već stotinama godina! zašto ste tako pakosni zaboga!
po obicaju hrvati pokusavaju sve da kopiraju sto dolazi iz Evrope, pa bar to bio i glupi karneval iz Kelna...