Odranije poznat javnosti
5

U Sarajevu uhapšen Bariš Bejtović zbog prevare u privrednom poslovanju

G. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Policija u Sarajevu jučer je uhapsila Bariša Bejtovića i Adnana Đozu zbog sumnje da su počinili "prevaru u privrednom poslovanju", saznaje Klix.ba.

Bejtović je dospio u žižu javnosti prošle godine nakon što je objavljeno da je Kantonalna uprava civilne zaštite KS preko njegove firme “Panta Rei" naručila 50 hiljada zaštitnih maski.

Nekima je bila sporna činjenica da je njegova majka Bilsena Šahman, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo (SBB), a otac Benjamin Bejtović, član Predsjedništva Naše stranke. No, Šahman je tada kazala da nije utjecala na to da ova firma dobije posao.

Nisu poznati detaljni razlozi njegovog jučerašnjeg hapšenja.

"Jučer u 17.15 sati, policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminal - Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su osobu inicijala A.Đ., rođen 1990. godine u Sarajevu i B.B., rođen 1995. godine u Skoplju, obojica nastanjeni u Sarajevu", stoji u policijskom saopćenju.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Prevara u privrednom poslovanju".

"O tome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", zaključuje se u zvaničnoj policijskoj objavi.