Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
to nepostizanje koncenzusa za uzrok ima samo jednu stvar a to jeste da se ne bore svi jednako za BIH, nije svim BH političarima, političkim subjetima, strankama i pojedincima cilj napredak BIH, neki otvoreno igraju protiv države i to rade skoro 20 godina
Naravno da bi javni servis trebao da radi u interesu gradjana,ali kod nas to nije slucaj,kod nas javni servis radi u interes politickih partija,a to se jako lose odrazava na sveukupnu situaciju.
Osnovna uloga javnih servisa je "prekomjerno zaposljavanje rodbine i stranackih clanova".Sve ostalo je posljedica.
Kod nas im je uloga da vrte u nedogled serije i placu za sto vise reklamnog prostora, uz poneku populisticko politicku emisiju. Treba topreustrojiti ili ukinuti pod hitno
Koliko su javni servisi korisni, toliko su isto puni dezinformacija, i laznih prikazivanja. Potrebe su nam ovakve konferencije.
Ma kod nas dok se postigne koncenzus, prodje godina. To je kad nacionalisti vuku svako na svoju stranu, trebamo se ujediniti!
Kad se iskorijeni nacionalizam i nestanu nacionalisti, pisat ce nam se dobro.
...konSenzus...prvo pismenost, pa onda pametovanje...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Trebalo bi na ovoj konferenciji predstaviti brifing o radu javnih emitera u našem demokratskom društvu, tokom posljednje dvije sedmice. Kakva bi samo to prezentacija bila, muzika za uši svih ovih "eksperata"..
ma ne samo rad u posljednjih nekoliko sedmica, moze slobodno u nekoliko godina i da se na kraju prikaze koliko su javni emiteri "nezavisni" tj koliko njih radi na principu - placenih vijesti
Slažem se s tobom. Ali se njihov angažman i potreba za pravovremenim, kvalitetnim i istinitim izvještavanjem najbolje mogao vidjeti posljednje dvije sedmice. Tada i za vrijeme protesta. Pradoks je pričati o ulozi javnih emitera u demokratskom društvu, kada se ovo neformalno ne smatra demokratskim a još se dotični smatraju javnim emiterima..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
To sto ovdje definitivno nemamo,slobodu medija, i to ne onih lijevih vec drzavnih. Novinaru su nam katastrofalni, ne znaju cesto ni pisati. Sta reci,koju poruku poslati!
...blažen je ko vas ne gleda.