Vremenska prognoza
0

U Sarajevu oblačno i prohladno vrijeme

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Količina padavina u proteklih 24 sata kretala se od 61 mm na Bjelašnici, 59 u Trebinju, 43 u Neumu, 20 u Mostaru i Čapljini, 13 u Stocu, 10 u Goraždu, 3 u Sarajevu, a u ostalim područjima količina padavina je manja od 3 mm.

Temperatura zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 1 stepen, Han-Pijesak 7, Ivan-sedlo i Kupres 8, Sokolac 9, Mrkonjić-Grad 11, Sarajevo i Drvar 12, Bugojno, Livno, Srebrenica i Goražde 13, Bihać, Tuzla, Gradačac i Sanski Most 14, Banja Luka, Zenica, Jajce, Doboj, Prijedor, Derventa i Bijeljina 15, Zvornik i Bileća 16, Trebinje i Ljubuški 18, Mostar 19, Neum, Stolac i Čapljina 20 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 945 milibara, u normali je i sporo raste.

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti bit će u centralnim i istočnim područjima, dok će u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima biti manje oblačnosti i više sunčanih perioda. U Hercegovini se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura 16 do 25, na jugu do 28 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno i prohladno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.