Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi istovremeno slavimo bosanske kraljeve i sultana Mehmeda el Fatiha koji je unistio bosansku drzavu i kraljevsku lozu. Isto tako, slavimo istovremeno i bitke bosanske vojske protiv Osmanlija i osmanske bitke. Smatramo osmanski period kao tolerantan i pravican – a slavimo Huseina Kapetana (Zmaja od Bosne) koji se borio protiv tog rezima. Jedni osuduju Tursku, a drugi koji imaju samo vjerski identitet nece da znaju niti priznaju ikakvu nacionalnu istoriju prije islama. Usvojili smo kao cinjenicu da svi danasnji muslimani vode iskljucivo porijeklo od Bogumila, koji su etnicki samo i iskljucivo Bosnjani koji u svom nastanku nisu asimilirali nijednog Srbina ili Hrvata. Takodje smo kao istorijsku cinjenicu usvojili da smo presli na islam zbog revolta prema krscanskim susjedima koji su nas vjekovim tlacili zbog bogumilstva, a presli smo zbog slicnosti bogumilskog i islamskog ucenja. Mi smo jedini temeljni narod a svi su ostali doslje i na nama je da branimo Bosnu od njih. Logika???
nista ja ovo ne kontam - zar nije turska bila okupator?
Ja:\"da nisi toliko glup shvatio bi da su i bogumili krscani ali nisu zeljeli da budu pod vlascu carigradske patrijarsije.....bogumilsko i islamsko ucenje su kao kung fu i balet....nema vece gluposti nego kada musliman pise o krscanstvu a ni o svojoj vjeri nezna nista... \" Reci ti to intelektualnoj bosnjackoj eliti koja danas zastupa tu teoriju i nema dana da neka od takvih teorija tipa Price Broja Jedan ne dobije medijski prostor za svecanu prezentaciju. E njima se ti obrati, a ne meni. Ja i postavljam pitanje logicnosti teorija koje se plasiraju zadnjih dvadesetak godina, samo me nemoj pitati kojih, jer ih mijenjaju svaki dan. Ima i jedna o gotskom porijeklu Bosnjaka, tj. plemenu koje oni zovu Bossi. Kako je krenulo, sutra ce jos ispasti da su nosili Hugo Boss odijelo pa po tome dobili ime. Jos ce i Hogu Boss po njima ispasti dvorski dizajner Atile Hunskog. I ti se na mene okomio, umjesto da pratis sta tzv elita plasira pod nasu istoriju? Pa ja to pratim kao Alan Ford! ha ha :-))
Slava Turcima što nam djecu otimaše i za vojnike učiše
Sta ima veze,mi smo se n.aguzili t.urskom okupatoru i postali baHlincad prepoznatljiva u svijetu.Ali u nama tece cista h.riscanska krv i nas i izvorni i.slam smatra i.zmetom od v.jere.I zato cuvamo nq prasnjavim tavanima i.kone koje su nam djedovi ostavili
Nije mi jasno zasto se u tekstu ne navodi ko su bili ti \"okupatori\"? Ono sto je istorijska cinjenica je da su Turci i dan-danas okupatori na sjeveru Kipra, u Konstantinopolju, velikom dijelu Male Azije, kao i na dijelu evropske teritorije koja granici sa Bugarskom i Grckom, a da ne pominjemo pogrom Jermena i uzurpiranje njihove teritorije. Turci mogu da se vrate u Andadoliju, i tu ne bi bili okupatori. Dalje, Turska ne vodi miroljubivu politiku. Svako malo predju u Irak i tamo kokaju Kurde. Dakle, ko je ovdje lud?????
Bosnje slave svoga okupatora, koja jadna \"nacija\"...
vidim ovdje i nekoliko pripadnika os bih. ovoje sramota sto se ovako nesto odrzava u domu os bih a i u bih. ovdje nema nikave logike i ovo je zloupotreba os bih u sovinistiku politiku samo jednog naroda u bih, koji na zalost jos ne zna ko je i sta je i jedan od rijetkih naroda koji slavi svog okupatora. sramota!!!! ptrotv ovih pockica iz os bih koji se tako prodaju odmah podnijeti zahtejv za izbacivanje i necasan otpust. ako im se svidj turska i otomanija nek idu u civilu i nek predstavljau sebe a ne bih. milojcicu nek te je sramota.
svaka cast, turski okupator obiljezavao pobjedu nad okupatorom nikako glupi bosnjo da shvati da je turcin bio nista drugo do okupator na ovim prostorima
ju,pomenuse li genocid nad jermenima,mamicu im zlocinacku.
haha koje li ironije, mi smo bas ovako poglupa nacija.. ako smo uopste ikakva nacija(cisto sumnjam)..
ju,pomenuse li genocid nad jermenima,mamicu im zlocinacku.
ju,pomenuse li genocid nad jermenima,mamicu im zlocinacku.
@logika,odavno se nisam ismijao na ovakvu glupost...; \"Takodje smo kao istorijsku cinjenicu usvojili da smo presli na islam zbog revolta prema krscanskim susjedima koji su nas vjekovim tlacili zbog bogumilstva, a presli smo zbog slicnosti bogumilskog i islamskog ucenja.\" da nisi toliko glup shvatio bi da su i bogumili krscani ali nisu zeljeli da budu pod vlascu carigradske patrijarsije.....bogumilsko i islamsko ucenje su kao kung fu i balet....nema vece gluposti nego kada musliman pise o krscanstvu a ni o svojoj vjeri nezna nista...
Kad cemo poceti slaviti dan oslobodjenja od Turske okupacije ? Ah da poturceni narod je to zaboravio...
Umjesto da nalivate nase ministre i vojsku skupim picima mogli ste poslati i vi avion da gasi pozar. Gdje je sad Turska da pokaze avionima za gasenje pozara kako se brine za ono sto im Aljo ostavi u amanet, a ne nazdravljanjem po prijemima!? LaHko je palam00diti. Gdje je konkretna pomoc? Zauzeti svi na lupanju Sirije, jeli?
hvala turskoj na svakom poslanom helikopteru i vojniku i sto cine sve u sklopu mirovnih snaga u svijetu i \"ispunjavaju ocekivanja\" i u bosni hrvatima pomogli njihovi iz hrvatske, srbima rusi poslali avion da gasi pozar, a turska se najvise zrtvovala za omanje jezero sampanjca da ugasi zedj nasih politicara i vojske koja se malo odmara od danonocnog gasenja pozara vec mjesec dana svim snagama od ministara do zadnjeg vojnika ama ne znam stvarno kako da vam se dovoljno zahvalim!!!