Završava se dekoriranje
0

U Sarajevu novogodišnja jelka visoka deset metara

FENA
Današnjim ukrašavanjem stabla novogodišnje jelke visoke deset metara, svjetlosnim kablovima i prigodnim dekorativnim elementima, ispred zgrade Predsjedništva BiH, radovi preduzeće "Park" na dekoriranju većih ulica i trgova na području Kantona Sarajevo povodom praznika ušli su u završnu fazu.

"Svi dekorativni svjetlosni elementi su montirani na sajle, stubove rasvjete, krošnje stabala, a veliki dio tih svjetlosnih elemenata već je priključen na elektromrežu i u noćnim satima rade, odnosno svijetle i na taj način upotpunjavaju prazničnu sliku u našem gradu", kazala je Agenciji FENA Aldijana Hamza, stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" d.o.o.Sarajevo.

Svjetlosne zavjese i prigodni svjetlosni elementi u obliku pahuljice, fenjera, zvijezde postavljeni su i ukrašavaju veće ulice i trgove u glavnom gradu BiH i to između ostalih: trg na Baščaršiji, ulice Ferhadija i Maršala Tita, Zmaja od Bosne i Džemala Bijedića, Lukavička cesta, trg na Dobrinji, Rustempašina ulica na Ilidži, Jošanička ulica u Vogošći.

Nekoliko desetina krošnji stabala, u prometnijim ulicama ukrašeno je i okićeno svjetlosnim zavjesama.

Radnici preduzeća "Park" dekorativne svjetlosne elemente postavili su i na stubove javne rasvjete na većim raskrsnicama od centra grada do Ilidže, odnosno duž ulica Maršala Tita, Zmaja od Bosne i Bulevar Meše Selimovića.

Preduzeće "Park" u ponudi ima i stabla novogodišnjih jelki visoka od jedan do pet metara, kao i dekorativnih materijala, tako da građani koji svoje domove žele ukrasiti jelkama mogu ih nabaviti u vrtnom centru "Flora" u Nedžarićima, kazala je Hamza.

Preduzeće "Park" će do vikenda završiti i isporuku oko 100 stabala jelki za katoličke vjerske objekte u Sarajevu.

Ovosezonsko dekorativno ruho ukrašavat će gradske ulice i trgove sve do 15. januara 2013. godine, a obaveza "Parka" je da ih nakon toga u roku od 15 do 20 dana isključi i demontira.