Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odakle nam ovaj adet. Spomenik vamo, spomenik tamo, pa napravite muzej. Podizanje spomenika je već davno prevazidjeno. Pravite od grada i javnog prostora groblje.
Prosetaj malo po svijetu...
Šta čovjek sve neće pročitati na klixu
Odlicno! A moze i nobelovcu Vladimiru Prelogu. Za neupucene - rodjeni Sarajlija, dobio Nobelovu nagradu za hemiju 1975. godine.
Kazu i da ce podic jedan spomenik Bakiru. Jedan, ali najveci. Bice izgradjen na Bentbasi, visine od oko 620 metara pri cemu kljucni element predstavlja zlatna kasika kojom Velicanstveni blagoslovi svoj narod i cijelo Sarajevo
Širk na sve strane estagfirullah.
Svaka cast, i zasluzili su.
Samo diži kipove redom
Haj hvalim te... nijedan vlah
Haj hvalim te... nijedan vlah
Bravo!
Ko su ovi bilmezi što pišu ovakve komentare?? Šta je ovo? Jel ovo ekipa sa one tribine u Vogošći "Zločini komunizma"?
Nedostaje Mica Trofrtaljka i Esmeralda....
E čuj Mrnjavcu - po kojim zaslugama? Po tome što mu je majka Hrvatica promijenila muslimansko u katoličko ime nakon što mu je otac umro. Ako ćemo ići po tim kriterijima onda treba preko 1000 spomenika za svako ubijeno dijete. Ah, da, to su muslimanska djeca njih 1400 mogu i pod 1 spomenik - a 1 pokatoličeno dijete treba poseban spomenik. Uostalom, zar Šmit nije uzakonijo da 1 Hrvat vrijedi 10 Bošnjaka - problem je što većina nas kompleksaški vjeruje u to.
Sram da te bude. Da si bio u Sarajevu kad je to dijete stradalo razumio bi zasto. Ko god ima srce nije prestajao razmisljati o tome kako je jedno lijepo I pametno dijete - u miru ne u ratu - stradalo od najobicnijih jalijasa jer je samo slucajno usao u bas taj tramvaj. I niko u punom tramvaju nije pomogao.
DOKLE VIŠE OVA NETRPELJIVOST. IZGLEDA NIKADA GLUPOSTI KRAJA.
GRAHAM BRADFORD! Spomenik za njega kod spomenika ubijenoj djeci Sarajeva!
Sa svim duznim postovanjem, Kemo da, ostali ne.
Podizanje spomenika je bespotrebno i nezahvalno. Mnogi u Sarajevu imaju zasluge za spomenike, ali kada bi ih dizali za sviju, to bi se pretorilo u grad spomenika. Naka otvaraju muzeje različitih kategorija i neka svako zasluženi ima svoje mjesto u muzeju.
A onda ce se grad pretvoriti u grad muzeja... Dakle ako ne moze svima onda necemo nikome podici spomenik. Da li je to ideja? Ili napraviti dobre kriterije, ozbiljne komisije i odlucivati. Doduse, kada se podize spomenik postoji i doza emocije pa je to teško "ukriterijiti".
Smajo Ćesir zaslužuje spomenik ispred svakog centra za socijalni rad.