Povukli "crvenu liniju"
3

Nermin Nikšić: Važno je da smo započeli pregovore, ali postoje granice koje nećemo preći

M. G.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je na press konferenciji nakon sastanka rekao da je spreman na kompromis, ali je naglasio da "postoje granice koje neće biti prekoračene".

"Razmatrali smo različite teme, i primijetili smo da ponekad propuštamo prilike koje bismo mogli iskoristiti. Ipak, postoje granice koje nećemo prijeći. Svako od nas ima svoje principe i stvari na koje neće pristati. Važno je što smo započeli pregovore, ali imamo svoje prioritete. Moram pohvaliti rad ljudi na čelu sa gospođom Krišto i njihovu sposobnost da usaglase stavove", izjavio je Nikšić.

"Dok smo spremni na kompromis radi ostvarivanja interesa svih građana, nećemo dopustiti da pređemo crvenu liniju i ugrozimo njihove interese. Partneri iz RS imaju drugačije stavove, na to smo navikli, ali to ne znači da se slažemo u svemu. Kompromis ne znači prihvatanje nametanja narativa, već pronalaženje zajedničkog rješenja", dodao je.

Nikšić je istakao da smatra da sastanak još nije završen.

"Nemam dobre vijesti, smatramo da sastanak još nije okončan. Dogovorit ćemo se kada ćemo se ponovno sastati i riješiti stvari koje su na stolu. Govorim u ime Trojke, nismo spremni preći crvenu liniju koja bi išla na štetu interesa BiH", zaključio je.

"Crvena linija je jasno postavljena, posebno kada su u pitanju Ustav BiH, budžet i ostale bitne stvari za našu zemlju", dodao je Nikšić.