Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A gdje ste poletili? Sacekajte 25 novembar pa da zajedno slavimo! :))
u serviji prirodni prirastaj je minus 37.000 stanovnika.. Ko se zadnji smije...
@u 14:16 Da, da, jednako kao sto su slijedeci istu politiku nataliteta Palestinci zauzeli cijeli Izrael. Evo vec se svi u Izraelu pakuju da idu za Ameriku. Problem je samo sto \"nece Vijetnam u Hercegovinu\" ;-)
ko seksom pravi naciju neka se ne cudi sto mu je drzava u k..u..r.....c...u.
jos samo podignite spomenik alliji izetbegovicu u centru banja luke i slobodno mozete da proglasite neza.visnost... ja nekadasnji stanovnik (pro.gnanik) s prostora vase sadasnje repubIike vam haIalim, zasluzili ste... sretno sr.pska niko nema sto srbin imade, pola drzave im bAIija dade... ha ja...
jarane dodaj na tvoje jos i ovo: Sandzak : Bosnajci imaju eksplozivan naltalitet, a srbi se sele u beograd i unutrasnjost sumadije ili vani. Bosnjaci su u sandzaku ponovo preuzeli prijepolje kao vecinsko, novi pazar, sjenica, tutin, priboj je pola pola, i jedino smo izgubili novu varos kao vecinu ali i to cemo vratiti kroz 10 godina a srba ce biti u sandzaku 10 posto. Treba dodati da zenidba srba sa juga srbije na granici sa kosovom albankama, doprinosi radjanju albanaca na jugu srbije. Dolazimo dakle do bosne, u bosni bosnjaci imaju explozivan naltalitet (nismo mi pederi kao serbi) pogledaj izbjeglo nas je 1,300 milion a ostalo nas je evo sada ima 3 miliona bosnjaka u bosni. Za 20 godina bit ce nas 5 miliona A srba u srbiji 2,2
se.rviji je potrebna svjeza srb.etina..odakle da je uvezu? kosovo, bazen presusio.. hrvatska , bazen presusio.. crna gora..bazen presusio.. odgovor je bosna.. servija ce uvoziti svjezu sr.betinu iz Bosne i time olaksati posao Bos.njacima u stvaranju Boš.njacke nacio.nalne drzave!!
ako sastavimo tvoju projekciju sa faktom da svako pametan odlazi iz te zemlje -sta dobijemo? drzavu budala. da li je to 67% ovih ili onih, kada je rijec o glupanima, je totalno nebitno.
hahhahahhaha nemas zivota u cet.nitetu ha...glo.djes li motku....hahahah krce li crijeva...jesi ista jeo danas..jel ti ca.ca dodik donio graha mozda..hahahhahaha
Ništa Srb.ima ne znači postojanje Rep.ublike Srp.ske kada budu činili zanemarljiv udio u procentu stanovništva, kao što Bošnjacima na referendumu o nezavisnosti BiH iz 1992. godine ništa ne bi značio ’’turski paragraf’’ iz vremena Mehmeda Spahe da ih je tada imalo dvadesetak posto, a Sr.ba npr. 57%. Znači da je referendum uspio zbog politike nataliteta, a ne neke međunarodne urote.
yebes ti tu bosnu gdje ce IVZ svirati, a mi igrati.
Iz ove perspektive gledano, fokusiranost Srba i Hrvata na očuvanje nadležnosti RS-a i formiranje trećeg entiteta je apsolutno gubljenje vremena i promašaj, što će se Srbima i Hrvatima vratiti kao bumerang kada se 2028. utvrdi stanje o dvotrećinskom udjelu Bošnjaka u BH društvu. Tada će naročito nemoguće biti podjeliti BiH, jer ako Karadžić nije uspio ’93.,’94., ili ’95 u onom ludilu, pa Krajišnik i Poplašen u ludim poratnim godinama, pa kad nije uspio Dodik nakon kosovske nezavisnosti, vjerovatnoća da se to uradi za 20 godina u zemlji u kojoj će Bošnjaci imati 67% stanovništva apsolutno ne postoji.
jadnici jadni po komentarima,pa i vi ste poput zlatka,prodali bi i dusu a ne drzavu...pa da nije alije ni bi ni postojali
Bošnjačka politika zna da je srpska zabluda o vječnoj zaštiti nadležnosti RS-a promašaj, jer srpski narod curi u Srbiju. Rezonujući na ovaj način, Bošnjaci će imati višestruke i dugoročne koristi od postojanja Republike Srpske, jer im nedovršeni Karadžićev projekat (a dovršen je jedino otcjepljen) pomaže da ostvare dvotrećinsku većinu. A kad je ostvare, Srbi se vrlo lahko mogu dovesti u sah-mat poziciju,npr. onda se napravi šestomjesečna kampanja među Bošnjacima da 500.000 Bošnjaka izvadi ličnu kartu u RS-u i onda potpuno legitimno izaberu vladu, predsjednika, naprave skupštinsku većinu i donesu odluke koje se tiču postojanja RS-a. Zbog ovoga su amandmani o konstitutivnosti naroda veoma, veoma dalekovidi. Bosnjacka snaga u je u brojnosti, to jeste hrvatskoj i srpskoj manjini.
zato sto je alija (i sda) provodio politiku islamske drzave pod plastom gradjanske. time je izgubio kredibilitet, dobio 24% i pomogao polarizaciji drustva - a znamo vrlo dobro ko tezi nacionalistickoj polarizaciji. najbolje bi bilo nekakav spomenik gdje se alija grli sa karadzicem, a tudjman, sa njegovim karakteristicnim smjeskom, svira gusle.
\'\'Skoci Aljo na policu, dadose mu svu Bosnicu, on je gleda sa dzamije, na zapadu do Hrvatske, na istoku do Srbije, svoje knjige tad se fati, poce Turskii ezanati, braco moja Muslimani, Bosna mora da se brani, pomoci ce svi harani, Turska,Iran ,Talibani, al\' mu ezan vehad bjese, pola Bosne mu otese, u dalekom Dejton situ\', -suci Hajro uckur pitu, od otpada i crevalja, sta je da je Bosnji valja.\'\'