Veličanje haških optuženika
1

U RS-u i Brčkom plakati s čestitkom krsne slave Karadžiću

Klix.ba
Brčko
U nekoliko gradova Republike Srpske te u Distriktu Brčko polijepljeni su plakati kojima se haškom optuženiku Radovanu Karadžiću čestita krsna slava Sveti Arhangel Mihail. Plakate "potpisuje" Srpski narodni pokret - Izbor je naš.

Na plakatima na kojima se uz lik Svetog Arhangela Mihaila nalazi Radvan Karadžić napisano je "Srećna krsna slava, predsjedniče. Pridružite se čestitkama".

U Brčkom su plakati polijepljeni kod Doma zdravlja u naselju Kolobara i kod Bijele džamije te na Bulevaru mira.

U Bijeljini su izlijepljeni u najužem centru grada, ispred Robne kuće Emporium i zgrade Osnovnog i Okružnog suda. A, plakati su polijepljeni i u Banjoj Luci, Doboju i Prnjavoru.

Podsjetimo, Srpski narodni pokret - Izbor je naš poznat je po nacionalističkim ispadima, veličanju osoba optuženih i osuđenih za ratne zločine, zagovaranju odvajanja RS-a iz "nametnute BiH“, kao i po radikalnim stavovima.

Svojevremeno su davali podršku Ratku Mladiću kojeg se tereti za najveći zločin nakon Drugog svjetskog rata, isticali su kako SDP i SDA otvoreno napadaju Milorada Dodika, da reis Mustafa Cerić vrijeđa Srbe, a bili su i autori plakata o ujedinjenju RS-a i Srbije.