Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vi se sa ovim hvalite, da ste centar koji broji 300 bolesnika, a program transplantacija kod Vas u odnosu na druge centre u BiH sveden na minimum!?
Program transplantacija na nivou cijele BiH je na minimumu minimuma . . . i da , naravno, broj pacijenata na HD je poražavajući . . . Žalosno. A li i u ovom problemu, vlast igra značajnu, negativnu ulogu.
@drenchy69 slazem se s tobom i tvojim komentarom, ali onaj ko nije upucen u problematiku bubreznih bolesnika će shvatit popularizaciju dijalize, a ne transplantacije kao što je slučaj u zemljama regije i ostatka svijeta. Ja sam na dijalizi već 2 godine, a 20 godina života imam. Zbog nepostojanja živog donora, OSUĐEN SAM NA DUŽI VREMENSKI PERIOD ČEKANJA TRANSPLANTACIJE.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jedina svijetla tacka u KC su ovi doktori. Veliki respekt i hvala na ovako predanom radu.
JA bih samo dodao i medicinske sestre centra za hemodijalizu . . . KRALJICE !!!
Ljudi, čuvajte zdravlje, ono je najvažnije. . . . iz ličnog dugogodišnjeg iskustva, teško onom kome se desi da mu dijaliza treba. Ne bih poželio ni najvećem dušmaninu. Zato, pamet u glavu, prebaciti u manju brzinu, i voditi brigu o zdravlju. Jednom kad ga izgubiš, džaba ti sve . . .
Samo steta sto to mnogi shvate kad je prekasno, pa govore e sto nisam prije mislio. Nadam se da ce bar neko poslusati tvoj savjet, jer zdravlje i jeste najbitnije i treba ga cuvati dok ga imas.
drenchy69, nema seme po kojoj covjek treba zivjeti, mozda samo umjereneo ali ako pogledamo da bolest ne bira dob i spol, po meni ne najbolje da se zivot zivi onako da bi covjek sebi priustio sitna zadovoljstva pa ako oboli, bar ne zali.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)