BiH
25

U Odžaku više od 6.000 simpatizera SDA

Klix.ba
"Jednako su opasni oni koji zagovaraju podjelu BiH, kao i oni koji zagovaraju muslimansku BiH. SDA se bori za državu ravnopravnih naroda i građana", citirao je Sulejman Tihić rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića te u svom obraćanju na skupu SDA u Odžaku poručio da etničke, vjerske, kulturološke i sve druge razlike trebaju biti naša prednost, a ne razlog za sukobe i podjele.

"Mi imamo znanje te mlade i stručne kadrove koji će realizirati ciljeve iz naše političke platforme u naredne četiri godine. Prioritet je razvoj poljoprivrede i privrede, obnova i izgradnja komunalne i putne infrastrukture te poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite i smanjenje cijena zdravstvenih usluga", poručio je kandidat za općinskog načelnika Hajrudin Hadžidedić, prezentirajući svoju viziju Odžaka kao transportnog i logističkog središta s jakim poslovnim zonama.

Predsjednik SDA Posavskog kantona Sejad Delić je, pred više od 6.000 simpatizera, istakao da je Stranka demokratske akcije zaslužna što je u općini Ožak najveći broj povratničkih porodica na području Federacije BiH, saopćeno je iz SDA.