Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Smrt Izraelu i cionističkom režimu, sloboda Palestini. Uvijek će te biti okupatori ta zemlja nikada neće biti vaša !!!!
To!
zanimljiv i malo poznat dio istorije.
Kako volite da obmanjujete javnost! Zasto ne navedete Hrvate katolike, kao sto i pise, a ne samo sarajevski katolici? Srbin sam pravoslavac, ali mi ovo smeta. Ovakve stvari ne vode suzivotu, i onda se pitate zasto ne zelimo u unitarnu BiH!
Hrvat je rodjen u Hrvatskoj a ovi hajvani u Bosni su katolici I to bosanski.
A ti si onda hriscanin jer si rodjen na hriscasnoj teritoriji koju su Osmanlije okupirale. Aj ne kenjaj, zivota ti! Svako ima pravo da bude ono sto misli i zeli da je, a ne da mu drugi odredjuju. I kako ja da zelim dijeliti drzavu sa tobom? Da mi dijete prica "bosanskim" (cudna li imena) jezikom i klanja?
♥ ♥ ♥ SDP BiH ♥ ♥ ♥
Osoba (ili u ovom slučaju osobe) A kupe zemlju od osobe B. Onda odluče da tu zemlju daruju crkvi! I šta je sad tu vijest pichka mu materina? Od kad je svijeta i vijeka ljudi su poklanjali svoju ili tek kupljenu zemlju crkvama, vjerskim zajednicama i sl. A ovi od toga napravili čitav cirkus par stotina godina poslije. Zamislite sad na šta bi ličilo kad bi se krenulo u ovo obilježavanje ko je gdje šta poklonio. Evo samo prebrojte koliko u BiH ima mjesta koja se zovu ili su se zvali "Vakuf" a to vam je isto što i ovaj gore pomenuti slučaj. Dakle, imate Gornji, Donji, Varcar, Kulen, Skender... i ko zna koliko još takvih mjesta. Sve u svemu, prave cirkus i budalaštinu ni oko čega.
I upravu je covjek,1681 nije bilo Hrvata u Bosni a to je vrlo lako dokazati genetskom analizom. Bosanski Hrvati danasnji su genetski povezani sa Bosnjacima a ne Hrvatima iz Hrvatske,sta vise Hrvati imaju orginalne Ilirske gene u 72% sto je najvise u citavoj Europi. Pojam Hrvat je uveden u Bosnu polovinom 18tog vijeka kao i Srbin,do tada su bili Bosnjaci katolici i pravoslavci. To je genetski dokazivo.Ovo danas je izmisljotina Vatikana.
Druže moj, Bosna nije Galapagos (ako znaš što je to) pa da se u njoj razvija endemska vrsta živih bića uključujući i ljudi. Ovaj naš Balkan je velika vjetrometina, koja svakih par desetljeća pomjera ljude sa jedne lokacije na drugu i tako je od pamtivijeka. Iz Bosne je samo 1699 godine u današnju Hrvatsku odselilo preko 100.000 katolika, dvadesetak godina poslije neki drugi katolici iz Hrvatske počeše naseljavati se u Bosnu.. Tako da su tvoje teze niđe veze. Isto je i sa današnjim Bošnjacima - muslimanima, kojih je desetine iljada doselilo u BiH iz Hrvatske, poslije Srbije i CG...
Nauka vas dotukla,mogli ste lagati dok nije bilo naucnog dokaza ali sada vise nemozete. Vatikan je laz,Bosnaski Hrvati su laz I Bosanski Srbi su laz. Postoji samo jedan narod a to su Ilirska plemena pod jednim nazivom Bosanci. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b6/I_Distribution.jpg
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Cuj Hrvati,nema Hrvata u bosni to su Bosnjaci katolici i to je utvrdjeno genetskom analizom. A drugo kud bas on 333 godinu,Aliester Crowley-Satanista je pokusavao da dozove demona ciji broj je 333 i to bas u predjelu Saharu.
Gdje si genetičaru, vidim poznat si mi...
A odakle sam ti ja poznat kada se nisam javljao prije???
Koja podvala, nikakvih hrvata nije bilo u Bosni, sve do pred kraj 19 stoljeća i tada Bošnjaci katolici uzimaju susjedni nacionalni identitet Hrvatske, i postaju "Hrvati katolici". Još jedan pokušaj prekrajanja historije Bosne i Bošnjaka preko daleke Palestine. Ovako je govorio Fra Antun Knežević (1834-1889): "Gledam na mnoge dokumente domaćih spisatelja iz prošlih vjekova, u kojima se uvijek spominje naše pravo narodno ime Bošnjak, a to su oni razlozi zbog kojih se i mi, kao njihovi zahvalni i vjerni potomci zovemo slavnim imenom Bošnjak. Od toga nećemo niti smijemo odstupiti, toga ćemo se imena držati vjerno i stalno."
…na ploči nigđe ne piše da su se prezivali branković niti da su bili katolici - ima i drugih kršćana/hrišćana na dunjaluku...
Drago mi je cuti za ljude koji daju jedan dio imetka za vise ciljeve.Nije bitno koje su vjere ili nacionalnosti ,vec s kojim ciljem.
I sa kojim ciljem su oni "darovali" tu zemlju??? To su VITEZOVI u SLUZBI PAPE. Ta zemlja je sada pod kontrolom Pape koji uci ljude pogresno I protivno Bibliji tj zavodi ljudi.
Hrvata prije 1900. u BIH nije bilo dok ih becki namjesnik i vatikan nisu poceli izmisljati na sto je pravoslavno i muslimansko zivlje odgovorilo rezolucijom .
i kako si ti ovako? što se prije turaka područje oko sarajeva zvalo vrhbosna? što danas bosanska nadbiskupija nosi ime vrhbosanska?
U Rimu zive Katolici ali nisu Hrvati ..zelis li da procitas istorijske dokumente i vidis kako su u Bosni izmisljani Hrvati a mogu ti pokazati kako su izmisljani i u Vojvodini originalnim dokumentima ?
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
nije to otkupljena zemlja, to su krscani okupirali i oteli od Turskih Muslimana, i to je sad genocidna tvorevina i morace se kad tad vratiti Muslimanima..
a turci je oteli od jevreja a jevreji od dinosaurusa..
jevreji su zivjeli u Evropi,,,pa su kasnije krscani okupirali Palestinu odnosno muslimanska podrucja i tu naselili zlocince jevreje..a dokaz da su krscani okupirali ovu zemlju su i ova trojica ustasa koji su ucestvovali u okupiranju muslimanskih podrucja.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Smatram da se trebaju istog momenta komentari zanraniti!
shooo ?