Zenica, Tuzla, Jajce... su na čekanju
0
U FBiH postoje samo dva grada - Sarajevo i Mostar
Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
u FBiH seljaci zive u dva grada, ostali su na selu
Jedna drzava, dva entiteta, dva grada ali zato jedan klub koji je stvorio Dijamanta a ostalo sve klupcici koji stvore u najboljem slucaju samo muteveliju.
\"e vako ovi sto komentarisu da je Mostar 5 grad po velicini seljoberi jedni idite na vikenpediju i pogledaj te Mostar 3 grad po velicini povrsinski i to 1.Sarajevo,2.Banja luka i 3.Mostar da ste imalo pametni isli bi na vikenpediju ili mapu BIH-a i to pogledali a ne pricali gluposti...a istina je da se samo Sarajevo,Mostar i Bihac i sluzbeno vode kao gradovi u federaciji\" by: sarajlija da citiram ovog sarajliju, de ti pokusaj otici na ovu tvoju \"vikenpediju\", pa ovo ni google ne moze pronaci :D
haha zenicani
a šta je sa GORNJIM PRKALOVIĆIMA, PRKALOVIĆI-GRAD ROMANSE
a šta je sa GORNJIM PRKALOVIĆIMA, PRKALOVIĆI-GRAD ROMANSE
Ako je do mene, najbolje bi bilo da cijlela BiH bude distrikt, ali da je vode stranci :)))
Haaaaaallllllloooooo seljačine, pa mi smo imali svoje registracije u Jugoslaviji a te iste su nosile i opštine Travnik,Skepče,Kiseljak,Busovača i ostale vukojebine, i pored Beograda i Zagreba,Niša i Novog Sada smo imali status grada a sad pored Sarajeva i Mostara da nemamo (hahahahaha), crknem vam od smijeha :() :() :() :(), Ze Ze Ze Ze Ze Ze Ze Ze Ze Ze... Šta vam je djeco ? ? ?
Pa sad i rajvosa je selendra
realno status gradova bi trebali imati,sarajevo,banjaluka,tuzla,mostar i zenica.centri ko i otprije rata.a sad,da je pameti pa da u tk spoje zivinice i tuzlu,ne zarad tog statusa GRADA,nego zarad ekonomije,ujedinjenja budzeta,jacanja infrastrukture,sirenja naselja,etc.al kad smo mi nesto uradili pametno?nikad,zato i nemamo drzavu.ja nemam nista protiv sarajeva,nas glavni grad i treba da bude primjer ostalim,ali ova nepametna neuka prepucavanja nicem ne vode. isto tako i mostar,meni je mostar prelijep grad,ali jebga mostarac,podijeljeni ste vi imate dva u jednom,i to vi morate rjesit izmedju sebe.jer pomoci odozgo nece nikad ni bit.
Safet Sušić Pape - selektor BiH
I Tuzla, i Mostar, i Zenica jesu gradovi po svojoj koncepciji i broju stanovnika. Razlog zbog kojeg nekima nije priznat taj status je sarajevski centralistički papanluk koji će stanovnike ovih sredina sve više udaljiti od ideje jedinstvene BiH. A evo i par izvoda iz wikipedije koji zapravo i nisu presudni za ovu diskusiju: - Tuzla is a city and municipality in Bosnia and Herzegovina. At the time of the 1991 census, it had 131,000 inhabitants. Taking the influx of refugees into account, the city is currently estimated to have 174,558 inhabitants. After Sarajevo, and Banja Luka, Tuzla is the third largest city in Bosnia and Herzegovina - Mostar is a city and municipality in Bosnia and Herzegovina, the largest and one of the most important cities in the Herzegovina region and the center of the Herzegovina-Neretva Canton of the Federation. Mostar is situated on the Neretva river and is the fifth-largest city in the
Ovo su gluposti, samo selo (SDA) nije dopustilo da bude odvojen grad od sela zato što bi onda građani imali neke privilegije pri zapošljavanju i sl., kao što je to nekada bilo, a kako prepoznati grad, pa kako nas prepoznate na Baščaršiji ili bilo gdje drugo, eto to je gradska osobina...
kakvi maloumni komentari pa to nije ni za price... djeco citajte knjige EDUKACIJAAAAA
Tuzla Autonomija!!!
Sarajevo i nije grad u BiH, mi smo država u državi i faktički nemamo veze s ostatkom zemlje, ako se gleda po nama Sarajlijama, a ne po imigrantskom smeću s Istoka! Sandžaklije, iStočna Bosna i Šiptari raus! Sarajevo Sarajlijama i svoj ostaloj normalnoj, kultiviranoj i rock \'n\' roll raji!
Ova glupava diskusija je dokaz da nemamo nijedan grad....samo duhove gradova sa ultraseljackom populacijom...