Proljeće čak i u decembru
0

U četvrtak snijeg, u petak temperature niže i za 15 C

Piše: A. K.
Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
Neuobičajeno visoke temperature primjerenije za proljeće nego za decembar u našoj zemlji će se zadržati do četvrtka kada se u poslijepodnevnim satima očekuje zahladnjenje praćeno susniježicom i snijegom.

Toplo vrijeme koje je ovih dana natjeralo Bosance i Hercegovce da barem nakratko odlože zimske jakne posljedica je jakog juga. Jutros su na Bjelašnici uređaji Federalnog hidrometeorološkog zavoda zabilježili nalete vjetra brzine 172 km/h. Tokom dana vjetar je smanjio brzinu pa je u 10 sati izmjerena brzina od 80 km/h.

Sutra nas također očekuje pretežno oblačno vrijeme sa jakim udarima vjetra i slabijom kišom na jugo-zapadu i sjeveru Bosne i Hercegovine.

"U četvrtak očekujemo promjenu vremena. Nakon toplog jutra stiže zahlađenje u poslijepodnevnim satima koje će donijeti suznježicu i snijeg", rekao je za Sarajevo-x.com dežurni meteorolog Ibrahim Hadžismailović.

Petak donosi veliki pad temperatura pa će tako temperature u četvrtak ujutro iznositi oko 10 stepeni dok će u petak temperatura biti -3 stepena. Hadžismailović je rekao da se od petka očekuje pad temperatura za 10 do 15 stepena.

Niske temperature i malo snijega očekuje nas i za vikend.