Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Od dolaska do posla nema nista i \"volontiranje\" je samo prikladniji naziv za eksploataciju ... npr u Federalnim Ministarstvima ti \"volonteri\" vuku najveci dio posla dokazuju se za topli obrok dok polupismeni drzavni sluzbenici ispijaju kafe i sa podsmjehom gledaju na njihov entuzijazam znajuci da ce poslije godine dana svi oni dobiti nogu a da ce doci novo mladi \"volontercici\" na eksploataciju.
jest, al u Švedskoj ostlih 60% ima stalno zaposlenje sa glava boli platom, a kod nas preostalih 95% (mladih) pije kafu ispred ekonomije i priča \"kako treba raditi\"
nisu to bačene dvije godine. svašta si u tom periodu naučio. inače bi bacio dvije godine svakako, vjeruj mi da je bolje da si radio na sebi za to vrijeme. svaka čast! sad imaš iskustvo (svakojako) i ako sada nisi u stanju da se pobrineš sam za sebe, onda si samo ti kriv
Ja prijatelju dadoh godinu i nikada sebi to necu oprostiti. Poslije volontiranja samo bude teze jer znas kakvi idioti naprimaniu drzavnoj sluzbi koji racunare gase tak osto ih cupaju iz uticnica ostaju da primaju masne plate. Volontiranje je zamka za sirotinju koja se psoteno skolovala i dok god ima volontera i polupismeni drzavni sluzbenici i namjestenici ce primati visoke plate ne radeci nista
Koja šana, koja grupa seljobera! Koji ublehaški način da se uzme lova! Čuj seminar o volonterizmu u BiH?! Ma sve same ideje i projekti od vitalnog značaja! Uzdam se samo u novu vlast da je pametnija od prethodne (a jest, kako su fino prokužili onu Vlaisavljevićku) i da će rapidno smanjiti broj NVO=organizacija za obrtanje i pranje para i dangubljenje
kompleksaši iz rubrike komentari na sarajevo x com :)
Vi volontirajte, a mi cemo da profitiramo, porucuju iz Centra za promociju civilnog drustva. Ne daj boze da finansijska inspekcija uletili svim ovim centrima, kakav bi kriminal tu nasla.
Ovi Bosanci u Bosni su tako lijen narod za nepovjerovati... Cuj, bolje đaba sjediti, nego đaba raditi..fuj gadovi..
ma kakve 2 000, na svaki projekat ovi sto su na ugovoru NGOa imaju dodatnih 300 km mesecno pa koliko projekata org realizira toliko i plata raste.
Eto A. Daguda budi ti primjer, pa se odreci plate za dzabalebarenje i prosipanje suplje od 2000 maraka(a namakne se na konto raznih \'kongresa\' i vise) i predji u volontere. Na vrh mi je glave ovih sto samo prelaze iz jedne u drugu NVO i trose silne pare za nista, a nikakvih ni sposobnosti, ni kvaliteta nemaju. Lazem imaju-palamudizam i supljiranje! Ma fuj. Ova je npr. neki decenijski student necega, a engleski dugo nije znala ne pricati, vec beknuti.
sto ne napisete kako 99% mladih koji zavrse fakultet volontiraju po godinu dvije, za 150 KM, da bi nakon toga \"vratili se\" na biro, sa kojeg nikad nisu ni otisli. volontirajte mami svojoj. ja drzavi dadoh dvije godine zivota.
napravite strajk da necete projekte za ugrozene koji nikad ne vide sunce i lazne humanitarce!
a koliko zaradjuje svedski babo a koliko moj?
a zašto dotična gospođica ne pomene da ti koji \"volontiraju\" u Švedskoj to rade (čast izuzecima) da bi i dalje primali socijalu? Dakle, ti primas socijalu, a općina te šalje na podobna mjesta za volontiranje kao što su hladnjace za smjestaj voca i povrca, farme jagoda, ciscenja svih vrsta i slicno, da ne govorim da su vecina tih \"volontera\" stranci!
zato naši roditelji voloniraju - po tri (minimalno) mjeseca bez plate ;)
Nevladine organizacije samo vrte iste ljude iskoristavaju volontere a sebi po svakom novom projektu dodaju povisice na plate da bi valjda bolje pregovarali sa svojim kolegama iz javne uprave. Dok se ne stane u kraj korupciji u svim slojevima drustva nece nikad biti bolje!! a jadni su oni koji kad se ubace u semu postaju isti takvi ljigavci i onda zaborave one druge..
Bolje dzaba lezat nego dzaba radit