Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a da se kese placaju lagano bi svi cekere nosili onda ne bi bilo ni tona kako treba
Mi (BiH) smo jedna velika kesa.
a šo se neuvede obaveza da se smiju samo razgradive koristiti???na zapadu je to odavno..
\"On, međutim, navodi da je zabrana plastičnih kesa u prvom trenutku odbačena kao nerealan model, prije svega zbog vrlo teške ekonomske situacije jer bi to pogodilo proizvođače.\" koliko to imamo proizvodjaca plasticnih kesa? ja mislim da su ove kese koje vise po granama sve uvozne.
Jos jedan dokaz nase pameti. Pa imamo tvornicu za proizvodnju papira jednu od najveci u europi \"Natron\"maglaj ja bi najlonske vrecice pod hitno ukinuo.::: Ali znajuci da i tu postoji neki lobi iz interesa,znaci najlon ostaje jos duuugo.,
plastične kese je teško skoro pa nemoguće izbaciti iz upotrebe ! predlažem da se odredi njihova težina ( kese) koja mora biti proporcionalan njenoj zapremini , te da mora moći nositi onoliko kilogama kolika je zapremina , na svakoj kesi mora biti \"kod\" i reklamna poruka iz kog će biti jasno ko je njen proizvođač, a ko distributer. posledica je sledeća : -kese će biti dovoljnu teške da neće moći letjeti na vjetru \"nebu pod oblake\" -kese će biti upotrebljive duži vremenski period, -kese će biti skupe , te treba spriječiti besplatnu i nekontrolisanu distribuciju na blagajnama trgovina (moraju se naplačivati), -kese moraju biti roba sve do razgradnje- uvijek moraju imati vrijednost za onog ko ih donese na reciklažu Sve koji ne ispune potrebne kriterije rigorozno novčano kazniti , a sredstva kazne i od prodaje kese ili takse koju će platiti distributeri reklamnih kesa , usmjeriti za otkup i reciklažu istih. Kontrola utroška ovih sredstava mora biti stalna i rigorozna
levatu ako potrosis cetiristo maraka mozes i za kese dati dvije marke al izgleda da ti je zao dati f.ukaro
e nemoze i jare i pare i papirne vrece zahtijevaju vecu sjecu suma
@Hare @ris HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
sandzacka posla
A koliki se procenat baci KROZ PROZOR?
focaci bacaju mamu im focansku
zabrana bi bila neproduktivna ali pod hitno uvesti harač na svu plastiku,napr.kese 30-50pf a za flaše 1KM te prihode usmjeriti u fond za sanaciju,al nejma od tog ništa naše hajirlije su zabrinute isključivo za lična primanja....nego men se pri.j.e.ba.lo imal\' kakva da isto zagoro??anonimnost zagarantovana :)
A đe ći ja u fasungu, kada natovarim puna kolica i potrošim ćetristo maraka, da nosim 12 cekera?! Niti slučajno. Zaslužujem besplatne kese, a fukari naplaćujte ove što izmišljate.
Jos kad kupim zvake a prodavacica ih podje stavljati u kesu, a je.be.m ti kesu imam ja dzep. Ukinuti plasticne kese!!
Još jedna besana noć u gradu punom pasa...
Uvedite nam KARTONSKE kese, cijena 0,20kf narod ce ih kupovat i bacat, ali se one raspadnu u roku od 2 sata na vlaznomn mijestu i pomaze zemljistu. I rijesen problem. Svugdje u svijetu je tako.