Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
najzalosnije je da su vecinu ovih komentara napisali nacionalisti kojim je segregacija u skolama normalna stvar i ne vide koja je steta nacinjena toj djeci
Potpuno normalna stvar, koliko para toliko muzike. U buducnosti ce sve vise biti privatnih skola, placace ko moze. Ovo \"hrvatska\" bosnjacka, \"srpska\" sagregacija, skole su istrosena tema. Gdje mi zivimo ???? Sloboda ucenja po programu zove se demokratija. Uci sta i kako hoces, i sa kim hoces. Samo mi primitivci u svemu vidimo politiku. Zasto da hrvatska djeca govore \"bujrum\", zasto da se bosnjacka djeca krste sa tri prsta ? Dakle poklopite se usima.
kao i sve ostalo u bih...
E Bošnjaci ne možete oko škola da se dogovorite sa Hrvatima,a priželjkujete da Hrvatska vojno utiče na RS. Svarno ste za Riplija.
Ma glupo je raspravljati na ovu temu,oni bi da hravatska i srpska djeca uce po bosnjackom programu, ne bi suprotno,ok to treba postovati ili isto tako treba postovat da hrvati i srbi nemaju namjeru ni u ludilu slati djecu u Bosnjacke skole,veliku ste licemjeri.
normalno da u sarajevu nema podjeljenih škola tamo su sve bošnjačke sa bošnjačkim planom i programom, zato hrvatska djeca putuju u kiseljak, a srpske svakako i nema u sarajevu, a ako ima koje ide u istočno sarajevo u školu.
Dali ste se vi da bosnjacko dijete npr. u Capljini pohadja skolu po hrvatskom planu i programu ili u R.Sprskoj po srpskom?
U Istri postoji ista stvar za Talijane i Hrvate, čak ima i zid. Što se tiče ovih mjesta neka svi uče po hrvatskom programu i sve 5.
Saka jada na Balkanu..... i jos smatraju da su nekkvi Ubermensch.... koji ce sad ocuvati nekakvu svoju umisljenu superiornost od mrski`im komsija..... Neka...neka....docce nam jos malo Kinezi....pa cemo onda svi tancati kako oni narede.....jer inace mi se na`samo neccemo nikad dodgovorit oko iceg..... Prokleti.....ukleti.....samo valjamo kò necije sluge..... il rimske...il madjarske......il`osmanske....il svabske.....il EU. Sluge....nemocne sluge....koju svoju nemoc i inferiornost istresaju na svojim najblizim.....najprisnijim.....komsijama..... Razdvajanjem.....
hajd ne rise matere ti. Sta ti iz Zg mozes da zakljucis o problematici koja vlada u BiH skolama. Haj na index.hr pa palamudi. Da si imalo realan nebi pisao takve komentare. Bio rat, podjelili skole i djecu a ti bi fudbalskim turnirom rjesio stvar. Jesi li svjestan dubine problematike i koliko projekata djeluje da bi spojili djake. Na zalost sav trud dolazi od strane nevladinih organizacija. Sve je uzalud dok nasa vlada podrzava takav sistem obrazovanja koji vodi jos vecoj mrznji i podjeljenosti. Do tada svi ti djaci odrastaju u okruzenju u kojem je podjeljenost normalna. Kako mislis promjeniti njihovu svijet nakon 10 godina podjeljenosti. Fudbalom ?? Igricama ? Na svu srecu u Sarajevu to nije slucaj, ali u vecini manjih gradova u BiH to je svakodnevnica
Pa ne pada mi na pamet da mi klinci uče na bošnjačkom jeziku... Prije bi ih upisala u romsku školu nego u bošnjačku. Moja djeca imaju pravo na hrvatski jezik i kulturu te korektno proučavanje povijesti (što kod \"bošnjaka\" pod nazivom \"historija\" nije slučaj... Dovoljno mi je bilo da vidim njihov udžbenik iz tog predmeta pa da već na prvoj stranici pronađem hrpu povijesnih laži i iskrivljenih i lažiranih povijesnih činjenica). HERCEG - BOSNA 4EVER! :-)))
Vratite nam našu zgradu Katoličkog školskog centra! Nismo se mi nepravedno uselili u zgradu nego vi. Dakle, lopovi nismo mi :-)
Žalosno,u Travniku je to slučaj,ali još je gore što se djeca uopšte ne druže,a nekad se u Travniku zajedno išlo na ponoćku,izlazilo za 26 noć Ramazana,stvarno,ali stvarno se nije gledalo ko je koje nacije.Nemojte molim vas samo reći da je to dovelo do rata i da je sad ljepše i bolje.
mislim da su svi udzbenici normirani i uskladjeni... a evo ja zivim u zg i u zgradi preko upura mene pod istim krovom djeluju 2 opce gimnazije, koje imaju 2 ravnatelja... i to nije nikakav problem... E sad je ovdje frka sto djecu poducava kadar koji je sudjelovao u ratu, vecina profesora da postoji normalan lijecnicki pregled koji svake godine prolaze nebi prosla...ali takav je sustav kod nas ! Problem je sto ti djaci medjusobno ne druze a ne u tim dvijema skolama...kad bi recimo postojala natjacanja medju tim skolama bilo sportska bilo obrazovna... zajednicki izleti... onda bi bilo sve drugaciji!
Strava i užas!