Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Od borackog fonda dobio 7000KM pomoci. 60 000 Eura platila porodica za odbranu. A covjek branio drzavu. I sam sam bio u vojsci pa me ovo dodatno boli. Nije kriv jer se branio!!!
Nije svaki Bišnjak nevin
Nek mu sude u Hagu, nismo ni mi Ratku sudili
u hagu sude genocidasima ovo je rutinski slucaj.
Što će u srbiji, ja sam rođen i odrastao pored granice sa srbijom, često smo išli u srbiju. Nakon rata nikad nisam prešao tu granicu, niti planiram
Mislio je da ima prijatelje
To nas je i 92 mnogo koštalo, "neće nas".
I sta kaze Vucic za Bosance? Slobodno prelazite granicu,nema vise skrivenih potjernica?Ono kao cekao je samo g.Osmanovica i to je to.Za Vranja se zauzeo vrh SDA a za razliku od g.Osmanovica koji nije u ešalonu povlastenih.SRAMOTA.
Ma da mi je brat rodjeni, neka odgovara ako je djubre i zlocinac. Ako nije, onda pustite covjeka nek zivi i uziva sa svojom obitelji. A sakriti se ne moze. Sve se zna sta je ko radio, samo treba prikupiti dokaze i iskaze svjedoka.
Tako mi normalni razmisljamo ( i vecina bosnjaka tako razmislja), a srbende 90% i kad su im dokazi pred ocima i kad se osude njihovi generali opet ih velicaju unatoc zlodjelima koja au cinili
Gospodinu ne gine doživotna.
Pored ovolikih svjetskih destinacija zasto ici u srbiju.Obisao sam vise od pola svjeta a ni na kraj pameti nije bila niti ce biti Srbija.
Ne znam sta je to toliko neophodno da se hoda po srbiji.
odakle Srbiji pravo da mu sudi za nešto što se desilo u drugoj državi???
Ko god da je činio zločine neka odgovara. Ali, suđenje treba da bude na nepristrasnom sudu. Čuj, da agresor sudi o krivici.
Timeing strašan!!
Je li se rat vodio na teritoriji Srbije ili BiH ?Za ratne zločine počinjene na teritoriji BiH jedini nadležan sud, van granica BiH je Međunarodni sud u Hagu ! Ako se dokaže da je kriv,taman da mi je otac rodjeni neka odgovara,ali sud u Srbiji da sudi nesto sto se nije desilo na teritoriji Srbije,nigdje veze...Srbija ,osim što je bila agresor na teritoriji BiH,nema ništa sa BiH.
Suradnja tužilaštava ne znači i suradnja sudova. Ni jedan sud nema jurisdikciju nad krivičnim djelima počinjenim van granica nad kojim je nadležan. Mogu samo isporučiti slučaj i okrivljenog nadležnom sudu
Ko god se silio i izivljavao na nemocnim i neduznim, neka odgovara pa da mi je najrodjeniji. Pitanje je je samo koliko ce cijeli proces u Osmancevicevom slucaju biti objektivan i nepristrasan.
Srbi ban sude za navodna djela ucinjena na teritoriji BiH, eto do kojeg dna smo se srozali moji bosnjaci....