BiH
111

Okončana protestna šetnja nezadovoljnih boraca i građana u Banjoj Luci

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Više stotina bivših boraca RS-a i građana Banje Luke, koji su se oko 13 sati okupili na protestima, krenuli su u protestnu šetnju od Trga Krajine do središta Boračke organizacije Republike Srpske (BORS), nakon čega su oko 15 sati okončali protest.

Demonstranti su istakli desetak zahtjeva upućenih Vladi i Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji će još jednom biti pročitani pred sjedištem BORS-a.

Od Vlade i Narodne skupštine demonstranti su, uz ostalo, tražili novu reviziju boračkih statusa, izmjenu entitetskog zakona o pravima boraca, reviziju cjelokupne privatizacije, reviziju sudskoh postupaka za kriminal i korupciju, zaposlenje za demobilisane borce i članove njihovih porodica, besplatnu zdravstvenu zaštitu za borce RS-a.

Više stotina demobilisanih boraca Republike Srpske i građana Banje Luke okupilo se danas oko 13 sati na drugom protestnom skupu u posljednje vrijeme kako bi iskazali nezadovoljstvo ekonomsko-socijalnim položajem i ponovo pozvali predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Panteliju Ćurguza da podnese ostavku.

U uvodnom obraćanju, predstavnici štaba nezadovoljnih boraca RS-a kazali su da su i u ratu naučili da nema odstupanja i da i danas neće odstupiti od svojih zahtjeva za bolji položaj boračkih katergorija i građana RS-a.

"Ne tražimo ništa njihovo, želimo samo da nam vrate ono što je naše", naveli su okupljeni demonstranti.

Tokom šetnje broj učesnika protesta se uvećavao, te se na Trgu Krajine okupilo oko 1.000 ljudi.