Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zamisli Romi u policiji a Bosnjaci u komunalnom. Nacitan je ovaj Euro Rom. Samo cu reci da je TZ odavno ciganska: Mosnik,Crvene Njive, Kiseljak, Kojsino, Mramor, Miladije;Moluhe a da ne govorim koji su u Centru grada.
EURO ROM.
Romi mogu kad hoće! Bravo Tuzla!!!
To je ta takozvana "pozitivna diskriminacija". U srbiji studenti romske nacionalnosti upisuju fakultete bez polaganja prijemnog ispita i bez placanja skolarine. Rezultat toga je da se stotine ljudi izjasnjavalo da su po nacionalnosti romi kako bi dosli do tako povoljnih uslova studiranja. Onda su ovi iz vlasti odbili nekog uz tvrdnju da ne moze nikako biti rom a on je njih tuzio jer ugrozavaju njegova prava da se oseca i izjasnjava kako zeli i dobio presudu i eno ga studira besplatno
“U prošloj školskoj godini 180 romskih učenika je završilo srednju školu. Tražit ćemo da se njih 30-ak zaposli u policijske uprave na području TK”...Nije da vrijedjam ali zar ne bih trebalo da se oni prijavljuju na konkurs ili nes tako, a ovdje me interesuje zašto bas policijske uprave, zasto ne npr. fabrika obuce aida ili panonika..
"Odlični romski učenici dobili stipendije" E da mi je neko rekao da će nekad u BiH moći sastaviti potvrdna rečenica od ovih riječi ne bih mu vjerovao! Svaka čast Tuzli, mulitetničkom i antifašsitičkm gradu!