Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nastavku suđenja Draganu Šekariću za zločine počinjene u Višegradu i Goraždu, svjedokinja Tužilaštva BiH je izjavila da je muškarac kojeg su zvali Dragan Goraždak bio prisutan kada je Fatima Jamak zapaljena u svojoj kući u mjestu Kosovo Polje. Bakira Hasečić je ispričala kako je 3. juna 1992. godine pet vozila upalo u selo Kosovo Polje, gdje je živjela. Ona je, kako je navela, pobjegla iz kuće i iza ljetnje kuhinje pratila šta se dešava. "Tog dana u našu avliju su ušla petorica srpskih vojnika, među kojima sam prepoznala Brana Ćubrilovića i Marka Markovića, koji su mi bili komšije. ( …) Tad se dešavaju problemi u kući. (…) S-1 je istrčala iz kuće. Tad čujem i vidim Dragana Goraždaka, kojeg su svi oslovljavali nekad Dragan, nekad Goraždak", kazala je Hasečić. Ona je dodala da su vojnici od S-1 i S-3 tražili da kuhaju kafu, te da je nakon toga vidjela Fatimu Jamak. "Nju su dovela dvojica-trojica, među kojima je bio i Dragan Goraždak. (...) Vojnici su odgurali Fatimu do njene kuće, govoreći joj: ‘Sad ćeš ti baba gasiti kuću.’ Čula sam kako Tima moli. Vidim dim, a ne vidim plamen. Najedanput je počeo plamen. Čuo se prvo jauk kao kad mačka zavija. U tom mometu su se čula dva pucnja. Tima je izgorjela u toj kući" prisjetila se Hasečić. Nakon toga, kako je dodala, vidjela je kako se Dragan Goraždak, za kojeg misli da je bio glavni, “pljuskao vodom sa česme”. Tužilaštvo BiH tereti Dragana Šekarića da je, kao pripadnik Teritorijalne odbrane (TO) i paravojne formacije “Osvetnik”, učestvovao u napadu na Kokino Selo (Lozje), maltretiranju civila pred jednom kućom, te silovanju svjedokinje S-1, ubistvima većeg broja nesrpskih civila i fizičkom maltretiranju zatvorenika u logoru Uzamnica. Svjedokinja Hasečić je kazala da nije vidjela šta se dešavalo u kući u kojoj su bile svjedokinje S-1 i S-3, a u koju su ulazili Dragan Goraždak i Brane Čubrilović. "Vidjela sam kako su izgledale nakon njihovog odlaska. Obje silovane, tragovi po tijelu, izgledale su kao što sam izgledala i ja – luđački", rekla je Hasečić. Ona je potvrdila da je Dragana Goraždaka prepoznala kao optuženog Dragana Šekarića na osnovu fotografija koje su joj prezentovane u policiji u Goraždu 2005. godine, kao i 2013. u Tužilaštvu BiH.
http://***/novost/155271/sud-bih-sekaric-je-gledao-kako-fatima-jamak-gori-u-svojoj-kuci
Jako je teško biti ŽRTVA/SVJEDOK na bilo kom sudu dok se naši dželati brane sa slobode. Puštanjem ratnih zločinaca da se brane sa slobode se vrši ponovo ETNIČKO ČIŠĆENJE.
"Nju su dovela dvojica-trojica, među kojima je bio i Dragan Goraždak. (...) Vojnici su odgurali Fatimu do njene kuće, govoreći joj: ‘Sad ćeš ti baba gasiti kuću.’ Čula sam kako Tima moli. Vidim dim, a ne vidim plamen. Najedanput je počeo plamen. Čuo se prvo jauk kao kad mačka zavija. U tom mometu su se čula dva pucnja. Tima je izgorjela u toj kući.
cetalj = masovni ubica fasista uhapsiti vnogo i poslati u Zenicu nista Foca