BiH
10

Tužiteljstvo BiH zatražilo određivanje mjere pritvora za Dragana Šekarića

FENA
Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog a određivanje mjere pritvora za optuženog Dragana Šekarića, zvanog "Pive".

Protiv navedene osobe, rođene 1969. godine u Goraždu, podignuta je optužnica zbog ratnih zločina na području Višegrada i nalazio se pod mjerama zabrane koje mu je odredio Sud BiH, a odnose se na zabranu putovanja i zabranu sastajanja s određenim osobama na koje se odnosi predmet.

S obzirom da je Tužiteljstvo BiH zaprimilo prijave i izjave svjedoka da je optuženi Šekarić više puta putovao u Srbiju i na području Kraljeva, Vrnjačke Banje i drugih mjesta pronalazio i kontaktirao određene osobe, kao i informacije da je na području Goražda upućivao prijetnje zaštićenim svjedocima u predmetu ratnih zločina, pod pseudonimima S-2 i S-4, što je evidentirano i u policiji MUP-a BPK-Goražde, postupajući tužitelj donio je odluku o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva optuženog i opasnosti da boravkom na slobodi može ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Prijedlog je upućen Sudu BiH, a optuženi je zadržan do odluke suda o prijedlogu Tužiteljstva BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.