BiH
12

Tužilaštvo TK će danas zatražiti pritvor za Lijanovića i druge

Piše: I. P.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Tužilaštvo Tuzlanskog kantona danas će najvjerovatnije uputiti zahtjev za određenje pritvora Lijanoviću, Čamdžiću, Šerifoviću i Ajanoviću.

Podsjećamo, pripadnici Federalne uprave policije u kontinuiranoj koordinaciji i saradnji uhapsili su pet osoba među kojima su Jerko Ivanković Lijanović, bivši federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i potpredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, Suad Čamdžić, savjetnik ministra u prethodnom sazivu Vlade FBiH, Mersed Šerifović, potpredsjednik NSRZB, Edin Ajanović, bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi TK i trenutno ministar za trgovinu, turizam i saobraćaj u istoj Vladi.

"Danas će biti donesena naredba o provedbi istrage, bit će ispitani, a najvjerovatnije će biti predložene mjere pritvora za privedene Lijanovića, Čamdžića, Šerifovića i Ajanovića", rekao je za Klix.ba Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Peta privedena osoba će biti ispitana i puštena na slobodu jer, kako kaže Arnautović, ne postoje zakonski razlozi za njegovo zadržavanje jer je učestvovao u neuspjelom pokušaju uslovljavanja poljoprivrednika.

Sud Tuzlanskog kantona će o mjeri pritvora za privedene odlučiti u roku od 24 sata nakon što Tužilaštvo podnese zahtjev koji će biti upućen danas.