BiH
0

Tužilaštvo predložilo pritvor za Beriza Kabilovića

Piše: D. Brkić
Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona nakon saslušanja Beriza Kabilovića (28), kojeg su uhapsili službenici MUP-a TK, zatražio je od Općinskog suda u Tuzli određivanje mjere jednomjesečnog istražnog pritvora.

Zajedno sa Kabilovićem uhapšen je i Jasmin T. (28) iz Tuzle, koji je nakon saslušanja u Kantonalnom tužilaštvu pušten na slobodu.

Kabilovića i Jasmina T. se sumnjiči da su počinili krivično djelo iznude u pokušaju, odnosno da su od jedne osobe iz Tuzle pokušali iznuditi veću sumu novca.

"Postoji osnovana sumnja da su Kabilović i njegov saučesnik 4. jula 2015. godine u večernjim satima sjeli u automobil oštećenog i iz Tuzle se odvezli na Majevicu, gdje je Kabilović dva puta šakama udario mladića u glavu i uz prijetnju pištoljem mu rekao da za nekoliko dana mora platiti veći iznos novca kako ga više ne bi uznemiravali", navodi Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene. Kabilović je više puta osuđivan za različita krivična djela.