Opasnost od bijega
157

Tužilaštvo KS predložilo jednomjesečni pritvor za Senaida Memića

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Postupajuće tužiteljice Tužilaštva KS predložile su Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Senaidu Memiću, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Kako su rekli, pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, zatim od opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjećamo, Memić je uhapšen jučer na području Kantona Sarajevo, a osumnjičen je zbog nezakonite gradnje određenih zgrada i objekata na području Ilidže, gdje je kao načelnik izdavao dozvole. Riječ je o gradnji na području Lužana i pojasa Željeznice.

Riječ je o periodu gradnje prije nekoliko godina, a Memića se sumnjiči da je mimo zakona odobravao određene dozvole za gradnju.

Kako saznajemo, tereti se da je pogodovao investitorima za izgradnju objekata i parkinga zbog izmjena Regulacionog plana općine Ilidža. Time je, prema sumnji Tužilaštva KS nanio štetu budžetu Ilidže u korist investitora i za ličnu korist.