Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta cemo sa roditeljima koji nemaju ni posao ni placu a kupili su karte za autobus za mjesec februar.Neki imaju troje skolske djece,a nemaju nikakva primanja.Tko ce njima namiriti stetu.Halo!
Alo ljudi , gledajte sta pricate , niste upoznati sa svim stvarima iz ovog kantona !!! Pogledajte malo pricu i sa druge strane !!!! Vlada SBK je povecala plate policiji , povecali clanovima upravnog odbora , profesorima srenjih skola , ali nije povecana nastavnicima i uciteljima osnovnih skola !!! Zasto ? Ne znam ! Ali znam da nece ici na posao dok im se ne poveca plata kao i ostalima. Da vas pitam da li bi vii isli na posao ako vam je manja plata od ostalih za 30% koji rade slican posao ??? I ti sto si napisao da bi volio sve otpustiti , nemoj lupati svasta , vidim da nisi upoznat sa svim , citate samo ono sto pise , ali raspitajte se zasto je pokrenut ovaj strajk , zato sto su svima povecali plate ali radnicima osnovnih skola nisu !!!! Imajte razumijevanja i nemojte govoriti svasta !!!
Nevjerovatno ali ipak istinito!Kritikujete prosvjetare zbog megalomanskih apetita a uvlačite se ministrima(polupismenim) koji za svoju nepismenost naplaćuju basnoslovne sume.U isto vrijeme ručavaju u zgradi Vlade po cijeni po kojoj ne mozete jesti u \"Merhametovoj\" javnoj kuhinji.Ipak, razumijem Vas jer ste Vi glasali za njih:Trazili ste,gledajte!
Prijedlog za kantonalnog ministra obrazovanja: sve prosvjetne radnike koji su na ugovoru o radu po isteku istog otpustiti sa radnog mjesta,barem ta oblast nije deficitarna po pitanju kadrova,te zaposliti one koji su godinama na birou i radili bi bez pogovora. A one sa ugovorom na neodređeno svakodnevno da kontrolišu inspekcijske strukture,da utvrde kvalitet njihovog rada odnosno nerada.
Moji ucitelji,uciteljice,nastavnici i nastavnice kako vas nije stid.Drzavu vam poharao snijeg i bijedu gurnuo u jos vecu bijedu a vama malo kisa Bozija.Roditelji vasih ucenika za hljeba nemaju a salju djecu u skolu,vi dobro placeni, a ne dolazi vam se.Ne idu djecu u skolu zbog vas da bi svako malo manipulirali san jima i koristili ih kao zivi stit u ostvarenju svojih pretplacenih prava.Roditelji trebaju pod hitno da se organizuju i zabrane djeci da ikako idu u skolu dok se jednom ne uspostavi sistem u kome nece svake godine biti strajk prosvjetnih radnika.Eto vam polupismena vlada i administracija pa njih ucite a ne da izluđujete djecu i njihove roditelje.Sram vas bilo!
http://youtube.com/watch?v=GEPs8Zs48jo