Komentari (208)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Sarajevu nista novo, sto bi reko Senad Avdic: "Turčenje". Ima li ruznijeg jezika od turskog, dovoljno je da pogledas par minuta neke turske serije da osjetis kako ti para usi i zasto bi ucio jezik koji je gori i nemelodicniji od naseg i koji je nidje veze sa ostalim jezicima, a da ne govorim da se govori samo u Turskoj, koja je to prakticna vrijednost? Pa jbte arapski je i melodicniji i korisniji od turskog jezika, jer se na vecem prostoru govori i u vise zemalja. A ovi sto pricaju o nekom ekonomskom znacaju jeziku, pa onda bih prije ucio kineski, japanski i njemacki jer su to najvece ekonomije svijeta, cak i ruski ima vise smisla, jer su Rusi trenutno izgurali Njemacku sa 5. mjesta svjetske ekonomije, a i slavenski je, blizak nasem jeziku. Turske nema ni medju prvih 10 zemalja te liste, o cemu vi pricate jbte, evo vam pa citajte i pogledajte tabelu, vidim da ste neupuceni: http://www.advance.hr/vijesti/smjena-na-vrhu-5-ekonomija-svijeta-vise-nije-njemacka-na-njeno-mjesto-stigla-je-rusija/
Samo Turska ekonomija nije osjetila svjetsku ekonomsku krizu
@Gaetano: Sosonski irgetski retardu, ja sam iznio argumente i cinjenice, a ti ako hoces uciti turski samo izvoli, ali nemoj druge tjerat na to, mogao bi usput da naucis i svoj ilirski, koji ti je isto tako blizak, pa ga ne znas ni beknuti.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
ovo je jos jedna od nebuloznih odluka kantonalnih vlasti, kome treba turski jezik u BiH, umjesto da uvede neke novitete od kojih ce djeca imati koristi u buducnosti ova vlada KS samo pokazuje koliko luta u svom radu
@gaetano sta ce srbi vidis da im je krivo sto ce ucit maternji jezik
Polako ljudi, polako! Dakle, radi se o drugom izbornom, obaveznom stranom jeziku. Na spisku su sljedeći jezici: 1. njemački 2. francuski 3. ruski 4. arapski itd. Dakle, roditelji birajuu koji će jezik kao 2. strani učiti njihova djeca Obično je u većini slučajeva to NJEMAČKI jezik i tako se postupa u većini šlola KS. TURSKI JE SAMO JEDAN OD MOGUĆIH.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Uspjevaju turci u poturčavanju totalno :D, podrška ako će vas nekad odvest odavde i ostavit Srpsku Bosnu. regnum Servilie quod est Bosna
Ovdje se radi o OBAVZNOM DRUGOM IZBORNOM JEZIKU, što znači da taj jezik učenici NE MORAJU IZABRATI ako nežele. Sasvim je u redu i da je bilo koji drugi jezik u pitanju bilo bi u redu, prema tome bitno u svemu je da ima MOGUĆNOST IZBORA, pa neka u budućnosti bude što više jezika koje učenici mogu da izaberu, normalno shodno situaciji sa kadrovima.
ovo je najveći debilizam svih vremena.
bolje da učimo zulu dijalekte jer bi mogli uskoro biti ko oni po standardu života
Ja sam učio ruski i strašno mi je žao zbog toga..................Turska je za sada najprosperitetnija zemlja u Euroazijskoj regiji
A sta je Rusija svega ti, ako nije u evroazijskoj regiji, malo ovo prostudiraj, Turske nema ni medju 15 najvecih ekonomija, evo ti podaci, a ti iznesi druge koji ovo demantuju ako imas, a da nisu izmisljeni: http://www.advance.hr/vijesti/smjena-na-vrhu-5-ekonomija-svijeta-vise-nije-njemacka-na-njeno-mjesto-stigla-je-rusija/
@gaetano: Ko pjeni debilcino, procitaj nesto u zivotu sto nije Kuran, kao npr. sadrzaj navedenog linka, pa mi reci ko laze da je Turska jedna od najjacih ekonomija u svijetu, ti ni relevantim podacima ne vjerujes, majmune, ako ti lazes brojevi ne lazu.
PRIKAŽI ODGOVORE (34)
Koja glupost!
Dovoljno što nas ubijaju turskim serijama, sad hoće i jezik da uvedu u školama.
Commi svaka ti ima mjesta
Imamo li želje IŠTA naučiti? ...
Polako ljudi, polako! Dakle, radi se o drugom izbornom, obaveznom stranom jeziku. Na spisku su sljedeći jezici: 1. njemački 2. francuski 3. ruski 4. arapski itd. Dakle, roditelji BIRAJU koji će jezik kao 2. strani učiti njihova djeca. Obično je u većini slučajeva to NJEMAČKI jezik i tako se postupa u većini šklola KS. TURSKI JE sada SAMO JEDAN OD MOGUĆIH.
tako kralju, objasni ljudima o cemu jer rijec. Na nasem filozofskom fakultetu mozes studirati dosta jezika, zasto neke ne bi mogao uciti i u srednjoj skoli, jos jedan nacin obogaćivanja plana i programa. Ali ovdje ne varniči pojava novog jezika bit je u prefiksu "turski".
Polako ljudi, polako! Dakle, radi se o drugom izbornom, obaveznom stranom jeziku. Na spisku su sljedeći jezici: 1. njemački 2. francuski 3. ruski 4. arapski itd. Dakle, roditelji birajuu koji će jezik kao 2. strani učiti njihova djeca Obično je u većini slučajeva to NJEMAČKI jezik i tako se postupa u većini šlola KS. TURSKI JESAMO JEDAN OD MOGUĆIH.
Turski jezik kao izborni predmet u školama Kantona Sarajevo Damir Marjanović ---------------------------- Heh, mamu vam ***, sto ne pitate Tunju o genocidu koji su Turci napravili nad Bosnjacima za vrijeme Omera Pase Latasa? Borili se protiv srpskog i hrvatskog hegemonizma, a sad turski se bez problema prihvata? Mamu vam ***, nismo ni Srbi, ni Hrvati, ali ni Turci i ide mi na *** vise to poturcavanje.
Problem JOK! :)
Strašno, turski prije francuskog :((
Nije strašno, ima se pravo izbora. Većina bira njemački jezik.
francuski neopravdano isforsiran. Sta, zvuci fensi je li?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)