Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja stanujem u ulici Bana borića i niko me nije pitao za mišljenje o promjeni naziva ulice, da jeste bio bi protiv. Naša nesposobna predsjednica mjesne zajednice nije ažurna kad treba ugraditi samo jedni sijalicu ulične rasvjete , kad treba protestovati kod nadležnih za neredovan gradski prevoz u najbrojnijem sarajevskom naselju. A kad treba uvesti nešto što apsolutno nema nikakve koristi za narod osim administrativnih problema tad se to uradi ekspresno. Nazivi Sarajevskih ulica u pravilu više odaju utisak da se nalazite u nekoj primitivnoj selendri nego da se radi o glavnom gradu jedne države . Budimo sretni da se po ugledu na sarajevske ulice kao Magribija, ćumurija, čekaluša naša ulica ne zove poprduša. Prvi bosanski vladar koji je vladao od 1141-1154 zvao se BAN BORIĆ i za vrijeme njegove vladavine Bosna je ostvarila procvat. DOK VI MIJENJATE NAZIVE ULICA NA NAŠU ŠTETU NAŠA DJECA HODAT ĆE U MRAKU. AFERIM PREDSJEDNICE MJESNE ZAJEDNICE.
Kada će se mijenjati u Novom Sarajevu???
Nije mi jasno zasto mora sve ulice da nose imena neki osoba? Danas heroj sutra baraba, kao n.pr. da su se imenovale ulice 92:e pola ulica u SA bi bile Jukine,Celine, Cecine itd a kome bi danas palo na pamet da imenuje ulicu po jednim obicnim kriminalcem, ali tada su jedan period bio "heroji i legende" Sarajeva. Moramo uvjek da imamo u vidu da zivimo zajedno sa drugim sugradjanima, za nas su neki heroji za njih nesto drugo i obrnuto i na ovo trebamo svi da se osvrcemo. Tragikomicno je da n.pr. u Neumu ima ulica Franje Tudjmana a nigdje Alije Izetbegovica, ja take postupke mogu samo da shvatim kao politicka djela i nemaju absolutno nikakvu drugu svrhu nego markiranje "teritorije" i da bi se "oni drugi" osjecali ne dobrodosli pa cak i ugrozeni. Moja ulica bila Petka Djurica a sada Milosa Obilica a na samom pocetku te ulice katolicka crkva!!! i sta uopste Obilic ima ikave veze sa povijest BiH. Ovo po meni treba zabraniti jer nije u duhu Daytona ako cemo ga se pridrzavati.
netreba biti poltron i kompleksaš,nemaju ni oni obzira prema tebi u Banjaluci,Srbcu,Laktašima,Trebinju,Nevesinju itd! U Trebinju načelnik uopce nece da razgovara s predstavnicima Islamske zajednice o bilo cemu a kamoli o nekoj obnovi itd.Samo uzvratit istom mjerom,od popustanja nemas nista osim GENOCIDA,eto to si dobio popustanjem i poltronstvom a sta su šiptari dobili drugom taktikom pitaj se?!!!
A-krmojed; nisi me dobro shvatio, ja zaista nisam za nikavo "popustanje", niti se radi o ikakvom kompleksu ili kukastvu. jasno i glasno se otprdjelujem kao patriota BiH do svake travke i brijega i rijecice gdje god se nalazila u nasoj lijepoj. A to sto ti pozivas, da se mi ponasamo kao "oni"upravo je recept konacnem nestankom Bosnjackog naroda i duha koji je uvjek vladao ovim prostorima i sto je nas u biti razlikovao od "onih". Onaj dan kad budemo na tom nivou mozemo de facto promjenimo vjeru i ime, podijelimo Bosnu i dusmani mogu trljati ruke jer im je to cilj zadnji 100 godina. NIKADA necu odustati biti Bosnjak sa velikim srcem, merhametlija itd a svoj sevdah nebi dao za jos tri drzave. I moras da imas u u umu da ima veci broj nego sto ti mislis jer samo citas ove kretene na KLIZ:u Bosnjaka katolika i pravoslavaca koji vole i brane svoju domovinu BiH u i istoj mjeri kao i ti, i dok i njih ima bice i BiH. Po tvojim kad mi budemo kao i oni "drugi" bosne vise nema.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Bravo za opcinu Novi Grad! Konačno nesto pozitivno i pametno! Nakon sto su kromjedi sirom BiH izmjenili vjekovna imena bosanskih gradova i zamjenili ih ili neutralnim ili zločinačkim vrijeme je da i mi dajemo imena ulica po nasim cijenjenim Šehidima i herojima odbrambeno-oslobodilačkog rata! Šehidima rahmet duši a ljudima koji su ovo izmjenili skidam kapu do zemlje! Aferim! Selam za NG !
Nakon što je Bulevar Kulina Bana u Zenici preimenovan u Bulevar Eze Arnautovića, više me ništa ne može iznenaditi...
Dokle seže istorija onih koji preimenuju trg Kulina Bana.
Kralja Tvrtka 12 u Commia original 12