Komentari (182)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
amerikanci svabe svicarci i francuzi se bave jebenim hadronima bozijim cesticama propeliranjem svemirskih letjelica do trecine brzine svjetlosti laserima idu na mjesec odose uskoro na mars a kod nas se okupljaju radi hidzaba oj majko pa sto me ovdje rodi
Hahahahahahaha, prije ce na Marsu posaditi Lale nego sto ce ovde biti jedna skola pod jednim krovom, zavidim svakom ko je odavde zbris'o na vrijeme
@mariijuana Pa da smo htjeli državu u kojoj smo imali jednu školu pod jednim krovom onda ne bih rušili SFRJ. Sada imamo ono za što su se sva tri naroda borili.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Zamotane tinejzderke i petogodisnje djevojcice kazu "moje pravo, moj izbor, moj zivot" :-)
cak i ne kazu... neko im napisao i one to samo nosaju naokolo... i moje pravo i moj izbor je da kada udjem u instituciju ne znam s praga je li me docekuje fatima ili jovanka... i da mi neko kome vjerske dogme odredjuju i vanjski izgled (da ne kazem stajling...) odlucuje o bilo kom aspektu mojih prava... nego, nadam se da si ti ok? ;)
@DefloratorNo1 To je izbor petogodisnje djevojcice koliko je izbor petogodisnjeg muslimanskog djecaka da ga vjerski zatucani fanatici obrezuju. Kod nas se na svu srecu jos uvijek ne obrezuje djevojcice, ali ne bi me ni to iznenadilo. Ako vec muce djecu, ne moraju ih jos i ponizavati sa ovim "moj izbor, moje pravo".
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svaku kuršćanku u Sarajevu koja bude nosila krst/križ oko vrata treba opalit takvu šamarčinu, strgat krst/križ i zgazit na sred ulice da joj se zgadi ne samo kuršćanstvo, nego život................SMRT svim kuršćankama u BiH koje nose krst/križ oko vrata
ja nosim maramu a to mi nije vjersko obilježje i šta sad?
Kad vidim ove djevočice kojima su hidžab nametnule iskompleksirane i napaćene matere, plače mi se. To treba biti lična odluka svake djevojke, a ne volja njenog oca ili majke. Mislim da bi se ovo moglo nazvati ozbiljnom opresijom i iskorištavanjem djeteta protiv njegove volje.
Ja cim se ljudi zamajavaju, zao mi ove dijece s slike sto ih je neko nagovorio da nesto protestvuju. Ima li šta gore od zloupotrebe dijece? nosite šta hoćete može i ponjava na glavi.
Zao mi je pravnica koje su pokrivene i sada ne mogu obavljati svoj posao. Mislim da ako si vec na funkciji sudije ili tuzitelja da si prosao kroz mnoge selekcije pri zaposljenju tako da tvoja pravednost ne bi trebala biti upitna zbog toga sto ti nosis, tako bi trebalo biti barem. A za advokate je pogotovo smijesna ova zabrana jer je advokat u principu uvijek pristran.
@Ne kenjajte What kind of reply is that? Moze se i konstruktivno misliti. Rjesenje bi bilo da tuzitelj/sudija/advokat nosi togu i bijelu periku, kao.sto vidimo u mnogim Europakim drzavama. Tek tada mogu biti neutralno obuceni.
Sve vjere su nastale prvensveno zbog interesa da bi podredili narode, na izmisljenim i nedokazivim predpostavkama i pričama.
“Islam is the world’s fastest-growing religion. In 1990, 935 million people were Muslims and this figure had escalated to around 1.2 billion by 2000, meaning that around one in five people follow Islam. Although the religion began in Arabia, by 2002 80% of all believers in Islam lived outside the Arab world. In the period 1990-2000, approximately 12.5 million MORE people CONVERTED to Islam than to Christianity” (Guinness World Records 2003, pg 102)
Kakva je situacija u 2016-toj?
Ovo je užasna diskriminacija i kršenje ljudskih prava i svih konvencija koje je BiH potpisala!
Pohvala! Stop klerikalizaciji institucija na mala vrata!
Ako su već na poziciji odbrane ljudskog dostojanstva i integriteta, kako vele, zašto hidžabuše nisu ustale protiv zakona u Federaciji koji predviđa "pretpostavljeni pristanak" za doniranje organa, čime se otvara mogućnost krađe, preprodaje organa, prema zakonu kojeg, kao da je Hašim Tači pravio. Hidžabuše dakle nisu ni a rekle povodom toga, a dotojanstvo i ljudski integritet neodvojivi su dio vjere. Razlog je što su hidžabuše u službi SDA/IZ vlasti, njihove mafije. Integritet ovih hidžabuša je 0
Hidžabuše se, paradoksalno, pozivaju na zapadni koncept ljudksih prava, koji nije kompatibilan sa islamskim, ali potežu pitanje ljudskih prava samo kad im gazdama odgovara, a kad ne odgovara, pokriju se po ušima očito. Pitam još jednom hidžabuše: Zašto ne ustanete protiv zakona koji praktično Federaciju proglašava vlasnikom tijela svojih građana?! Je li to ta vaša vjera, ili samo providno spinovanje koje vas čini apsolutno nerelevantnim sa duplim aršinima, sa kojima nastupaju?
@gertje Šta sam ja uradio?! Pokušaću da odgovorim na ovu ubogu opasku. Ja jedino što mogu je da molim Boga-Allaha da ne padnem u ruke genocidnim šefovima ovih hidžabuša u vladi i klinikama, ili još - da pišem izjavu i ovjeravam u sudu da ne dajem državi pravo da mi čereči organe, na osnovu "pretpostavljenog pristanka", znajući da od hidžabuša nema hajra nikakvog. One žive u svom autističnom spektru, kako im šefovi odrede.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
NK Siroki Brijeg dozvoljava na stadion u hidzabu, al'samo gostujuci kop. Nomix
realno, i meni se nije sviđalo što nisam mogao doći u šorcu u školu, pa nisam protestirao zbog toga.. a znalo biti po +40 :D ima valjda neki kodeks oblacenja za određene institucije, ne mogu ja doci u japankama na sud :) ili u potkošulji sa čačkalicom u ustima u neko ministarstvo.. i slicno.. isto vrijedi i za vjerske objekte :)
Samo vi brinite o hidžabu a država se zadužila preko glave gdje politička mafija ubire redovne i velike plate dok narod gladuje u neimaštini, depresiji i bolesti. Kriminal sve veći, država se raspada na tri dijela a vi o hidžabu, svaka čast za prioritet, budale!
George Orwel pametno reče : " Narod koji bira lopove i korumpirane nije žrtva nego saučesnik " . . . Tako i ovo, ako hoćeš hidžab, zaboravi na pravosuđe i kraj priče ...!!!