Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ViK se odupirao ugradnji vodomjera, na kraju su uz podršku korumpirane kantonalne vlasti nametnuli vrlo skupe radijske vodomjere koji koštaju preko 400 KM. Sasvim je bilo OK da su ugrađivani kvalitetni mehanički vodomjeri (cca 100KM), a da građanin određuje mjesečnu potrošnju. VIK je trebao očitavati samo jednom godišnje radi poravnanja. Šta sada pametuju, oni su smislili ovu glupost...
Ocitanje jednom godišnje Je vjerovatno najbolji nacin. Obicno ta procjena ide po broju clanova domacinstv. Vodomjer sa daljinskim Ocitanjem ima prednost jer treba umjesto 10 ocitavaca samo 1 i ne mora da ceka ako je brojilo zakljucano.
A ne spominju pilot prijekat ugradnje vodomjera i koja su to naselja iste trebali dobiti besplatno? Preko 1000 vodomjera je doslo kroz donaciju ViK, i trebali su se ugraditi jos 1999. godine, ali samo uprava ViK-a zna gdje su isti zavrsili i po kojoj cijeni.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nazalost, cijena vode nam je preskupa, infrastruktura ViK-a je katastrofalna, gubici u distribuciji su najveci u Europi, a oni razmisljaju kako ocitavati vodomjere?! Inace, vodomjeri se postavljaju zbog ocitanja potrosnje i njihovo montazu bi trebalo da plati ViK, a ne korisnici. To je isto kao kad bi sada toplane rekle "platite nam cijevi koje imate u stanovima". Gospodo, rijesite prvo problem gubitka vode u distirbuciji, pa tek ona pricajte o efektivnom ocitanju i ispostavljanju racuna. Pola grada nema vodu po noci. Zasto? Be zato sto nema vode, nego zato sto se zatvaranjem ventila u stvari smanjuju i gubici. Kako to odjednom za vrijeme SFF-a ima vode????
btw.plaćaš i te cijevi toplanama pogledaj stavke na računu ima segment i za to :D
Sve dogovoreno,dobar dio već u funkciji.Samo treba provući kroz zakon i legalno se rastaljivati.
neko nekom blizak otvara neku firmu....tj.neko nekom stima neki profit..
Vodomjer na karticu. Provuci i troši do milje volje.Nema para nema vode. Naplata100%,samo koja bi stranka onda uzjahala VIK? Bilo bi krvoprolica.
Dajte ljudi pa nije lako proizvoditi vodu jos je treba ocitavat
Jeste voda je dar od boga 😂😂😂😂😂
Nema tu razmišljanja o uštedama, novi način očitavanja znači novi milionski projekat i prilika da se preko kredita i leđa građana implementira novi sistem. Oni koji kradu vodu ili je jednostavno ne plaćaju i dalje će činiti isto. Ali je bitno da će ViK imati novi sistem koji će biti moderniji, evropskiji u koji će se kako rekoh ugraditi mnogi.
Pitam se onako kao gradjanin i stanovnik KS da li je Elmedin Dino Konaković ikada izmirio obaveze za vodu i struju i kirije u poslovnim prostorima gdje je smještao svoj Sprot Centar?!?! Sjetićemo se prvo je bio u Skenderiji, a onda u Zetri, ZOI84 u problemima, pa potom i Skenderija.
Ovi nisu od olimpijade zamijenili cijevi i uradili ono sto je osnovno a razmisljaju o novom nacinu kako ce naguziti gradjane,i pri tom ostaviti sve svoje uhljebe koji se vecinom znaju i ne pojaviti mjesecima da ocitaju vodomjer, raspale otprilike svakom domacinstvu pomnoze sa brojem clanova a plata im sica 1000km minimum.
Odokativno :-D ovo ima samo kod nas
vama treba elaborat za održivost kompanije....
Zadužite da svak sebi učita potrošnju i uplati pošto, za 1 KM manje na računu. Onaj što neće ili ne može dođe standardno taj i očita. Godišnje neko dođe da provjeri stanje.
poštom*
Ne tražimo novi način očitanja vode nego želimo osuditi teror vlasti nad narodom.
Pogledajte kako je Tuzla rjesila ovaj problem. Prije su bile redukcije, godinama vise nisu, imaju sad vode vise nego im treba.
Ferzele, ne kaki.
Ne kaki čovjek uopšte