Bjelašnica
0

Treći festival ekologije, ljekovitog bilja, zdrave hrane i turizma 26. juna

FENA
Hotel "Maršal"
Hotel "Maršal"
Treći Festival ekologije, ljekobilja, zdrave hrane i turizma bit će održan 26. juna na Bjelašnici - Babin Do, u organizaciji KJP ZOI'84 OCS d.o.o. Sarajevo.

Ovaj već tradicionalni Eko - fest ove godine ima za cilj da okupi sve one koji žele da ukažu na opasnosti koje proizilaze iz našeg nemara prema okolišu (zagađenje vode, odlaganje smeća i otpada na olimpijskim planinama, neplanska sječa šume idr.)

Manifestacija će tematski biti usmjerena na podizanje ekološke svijesti građana, a ukazat će se i na mogućnosti korištenja prirodnih resursa koje nude ova zaštićena područja (berba i prerada ljekovitog bilja, proizvodnja zdrave hrane i eko turizam).

Predviđeno je da se organizuje akcija čišćenja planina u koju bi se na čelu sa Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okoliša KS uključila i sva komunalna preduzeća Kantona Sarajevo - Vodovod i kanalizacija, Park, Sarajevogas, Rad, KJP Sarajevo-šume, Fondacija za zaštićena područja Vrela Bosne, i dr. ), Sportski savez KS-a, eko timovi i sva ostala udruženja koja žele dati svoj doprinos i podršku ovom projektu.