Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kao prvo, od žičare nikd neće biti ništa. Kao drugo, Švicarci su se riješili stare žičare zbog premalog kapaciteta (frekvencije) što i piše u nekim komentarima. Njima nije odgovaralo da se dugo popravlja, jer je brže napraviti novu žiçaru, nama je to svejedno jer i onako trenutno ništa ne radi. Kao treće, žičara neće biti ispltiva, prestanite s glupostima "ko će ubirati lovu". Lovu mogu krasti, ali žičara neće biti samoodrživa. To nije ni u Skoplju, uzgred trebate se autobusom ili takaijem tamo dovesti do početne stanice koja je na pola Vodnog.
Jedini i osnovni problem je : TKO ĆE UPRAVLJAT ŽIĆAROM I TAKO UBIRAT LOVU ( grad, kanton ili GRAS ) a ovdje valjaju šupljak o imovinsko-pravnim pitanjima ...???
Ne razumijem pravljenje žičare koja će voditi turiste iz FBiH u RS!?!? Samo iz razloga što je nekad postojala žičara na tom mjestu??? Po meni bi bolje bilo da se sredi Igman i da se seljaci koji uništavaju planinu strpaju u tor, nego da se radi projekat od kojeg će koristi imati samo privatnici iz RS-a. Mada, ja nisam iz Sarajeva, pa možda ne razumijem to najbolje...
Zicara je postojala uvjek i treba je napraviti i ona nije bila samo za turiste nego primarno za sarajlije. Bas me briga gdje vodi i ko ce se s njom voziti, ko god plati neka se i vozi a ovi prijedlozi za Igman nemaju veze sa sarajevskom zicarom. Puna podrska nasoj zicari
Ovi vec 15 godina govore "vrijeme je da Sarajevo dobije zicaru, uskoro rjesavanje imovinsko pravnih pitanja".
haj vise pola zivota mi ode
eh otkad mi to cekamo.....
Građani Sarajeva trebaju svoju djecu voditi na Jahorinu da vide kako izgleda žičara, dok se gradski oci dogovore oko podjele donacije.