BiH
34

Trebevićka žičara: Uskoro rješavanje imovinsko-pravnih odnosa

Klix.ba
Administracije Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo su apsolutno opredijeljene da građani bh. prijestolnice dobiju žičaru, istaknuto je na danas održanom sastanku u prostorijama Gradske uprave Sarajeva kojeg je vodio zamjenik gradonačelnika dr. Ranko Čović sa saradnicima.

Sastanku su prisustvovali Edmond Offermann, koji je donirao novčana sredstva za nabavku motora i upravljačke jedinice za Trebevićku žičaru i Mujo Fišo, kantonalni ministar saobraćaja.

U narednih mjesec dana, kako je rečeno na današnjem sastanku, Kanton Sarajevo će ponuditi sporazum kojim će se regulisati imovinsko-pravni odnosi, prava i obaveze između Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i KJKP Gras, a u vezi su sa realizacijom Projekta Revitalizacija Trebevićke žičare.

"Ništa nije sporno. Pripremamo sporazum kako bi riješili, u ovom trenutku, jednu od ključnih stvari a to su imovinsko-pravni odnosi. Ovim sporazumom, koji treba da potpišu predstavnici Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo i Grasa, stvorit će se preduslovi za nastavak izgradnje žičare", kazao je ministar Fišo.

Na temelju toga ali i provođenja drugih potrebnih aktivnosti na realizaciji ovoga projekta u narednom periodu, donator Offermann je istaknuo da je spreman da produži rokove i poslije decembra 2015. godine, a koji su zacrtani Memorandumom o sporazumijevanju, potpisanim u oktobru prošle godine.

Učesnici današnjeg sastanka su se složili da Grad Sarajevo i dalje treba biti lider ovoga projekta s obzirom da će Offermannova novčana donacija isključivo biti data Gradu.