Anketa s građanima
37

Travničani o izborima: Građani mogu napraviti promjene

E. M.
Očekivanja građana Travnika podijeljena su nakon glasanja na glasačkim mjestima. Dok jedni smatraju da su promjene očekivane, drugi ne misle tako te ističu da se ništa neće promijeniti ko god bude na vlasti.

Do 11 sati na glasačkim mjestima u Općini Travnik glasalo je 6,67 posto građana od ukupno 47.782 osobe s pravom glasa, a na glasačkim mjestu u travničkoj gimnaziji glasali su i kandidat za načelnika Travnika Haris Kaniža i Kenan Dautović.

Na pitanje da li očekuju promjene nakon prijevremenih izbora građani su kazali da je to očekivano te da zbog toga glasaju, ali bilo je i onih koji ističu da bi sve ostalo isto jer na kraju stranke koaliraju i ne drže se svojih principa.

Jedan od Travničana koji je govorio za Klix.ba je kazao da ne mogu samo političari donositi promjene te da dosta toga mogu napraviti i građani koji danas budu obavili svoju građansku dužnost.

Glasačka mjesta se zatvaraju u 19 sati, a u ranijim izjavama za Klix.ba oba kandidata za načelnika su kazala da očekuju pobjedu.