BiH
0

Tradicionalna humana akcija "Klasa", djeci podijeljeno 510 paketića

Sarajevo-x.com
Povodom nastupajućih praznika u "Klasu" je danas upriličena podjela 510 poklon paketa za djecu-članove Udruženja građana oboljelih od cerebralne dječije paralize Kantona Sarajevo, Udruženja"Društvo ujedinjenih građanskih akcija-Duga", Udruženja roditelja i prijatelja za pomoć osobama s mentalnom retardacijom "Oaza" i NVO altruista za pomoć s osobama s umanjenim sposobnostima "Svjetlo", te učenike OŠ Al Walidein-Gazzaz.

Riječ je o tradicionalnoj humanoj akciji koju "Klas", kao društveno odgovorna kompanija, organizira dva puta godišnje povodom Bajrama, Božića i drugih vjerskih praznika, te Nove godine. Paketiće je uručila Irmela Cero, PR manager "Klasa".

"U skladu s našom ustaljenom praksom, odlučili smo i ovog puta novac, koji bi bio utrošen na klasične objave prazničnih čestitki u medijima, usmjeriti na dodjelu paketića djeci s posebnim potrebama. Vjerujemo da je ovoj kategoriji stanovništva danas, u teškim socijalnim i ekonomskim uslovima u BiH, korisnija naša donacija nego čestitka objavljena u medijima".

Predstavnici ustanova kojima je dodijeljena donacija izrazili su veliku zahvalnost "Klasu" i istakli da su se do sada bezbroj puta uvjerili da ova kompanija redovno, a ne samo u vrijeme praznika, pomaže socijalno ugroženim kategorijama stanovnišva i djeci s posebnim potrebama.

"Vrijeme je darivanja i iskreni da budemo očekivali smo da će nas "Klas" obradovati, jer ova kompanija ima sluha za djecu s posebnim potrebama, djecu bez roditelja, socijalno ugrožene... Djeci je uvijek drago primiti poklon i to se evo i danas vidi na njihovim licima", rekao je Haris Čaušević, predsjednik NVO "Svjetlo".

I djeca su na svoj način zahvalila "Klasu" za paketiće, zauzvrat darujući svoje ručno izrađene radove, kao što su svijeće, čestitke, slike, zahvalnice...